Sivas'ta belediyeye ait 6 kamyondan mazot çalındı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta belediyeye ait 6 kamyondan mazot çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 14:56

Sivas'ta belediyenin makina ikmal tesislerinde 6 kamyon ile değişik yerlerde özel halk otobüsü ile 2 servis otobüsünün yakıtları çalındı.

Haberin Devamı

BELEDİYEYE AİT ARAÇLARDAN MAZOT ÇALDILAR

Sivas Belediyesi'nin Kılavuz Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde, temizlik, beton, asfalt gibi şantiyelerinin de yer aldığı makine ikmal tesislerinde 6 kamyonun yakıtlarının depolardan çalındığı belirlendi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde çevrede yakıtları depodan çekmede kullanılan hortumlar bulundu. Soruşturma başlatılırken, görgü tanıkları, saat 00.30 sıralarında arkasında bidonlar olan beyaz renkli kamyonetin bölgeden uzaklaştığını gördüklerini anlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, hırsızlık olayının yapıldığı tesislerde kanıt aradı. Belediye yetkilileri tesislere 3 ayrı noktadan girşi sağlayan kapılarda güvenlik görevlisi bulunduğunu ancak tesis içerisinde devriye görevi yapılmadığını söyledi. Hırsızların arka bölümdeki tel örgülerden girdikleri sanılıyor.

Haberin Devamı

Benzer ihbar sabah saatlerinde Diriliş Mahallesi'nden geldi. Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ahmet Yıldız'a ait 58 H 0113 plakalı özel halk otobüsünün de deposundan yakıtının çalındığı belirlendi. Hırsız veya hırsızların yakıt deposunun kapağını kırdıktan sonra hortumla yakıtı çektikleri belirlendi. Bugün izinli olduğu için çalışmadığını söyleyen Ahmet Yıldız, sabah komşularının aracın yakıt kapağının kırık ve açık vaziyette olduğunu görerek kendisine haber verdiklerini, bunun üzerine polisi aradığını söyledi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde çeşitli firmalara servis aracı olarak çalışan 2 otobüsün, deposundan yakıtlarının çalındığı belirlendi. Polis tarafından yapılan ilk incelemede yaklaşık 2 bin litre yakıt hırsızlığı yapıldığı belirlendi. Hırsızların ortak hareket edebilecekleri ihtimali üzerinde durulurken, görgü tanıklarının bilgisi doğrultusunda beyaz renkli kamyonetin araştırılıyor. Kent merkezindeki mobese ve özel işyerlerine ait güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!