Sıtma aşısında 2015 umudu

Güncelleme Tarihi:

Sıtma aşısında 2015 umudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 11:22

İngiltere'nin en büyük ilaç şirketlerinden birinin ürettiği yeni sıtma aşısının 2015 yılı itibarıyla hastalığın en yaygın olduğu ülkelerde kullanımına başlanabileceğine inanılıyor.

Haberin Devamı

Dün Güney Afrika'nın Durban şehrinde açıklanan test sonuçlarına göre, RTS,S adı verilen bu yeni aşı 5-7 aylık bebeklerde görülen vakaları yarıya indirirken 6-12 haftalık bebeklerdeki vakaların dörtte birinde de etkili oldu.

HER YIL 660 BİN İNSAN ÖLÜYOR
Aşı zaman içinde biraz zayıflamakla birlikte 18 ay boyunca etkili oluyor. Dünyada her yıl 660 bin civarında insan sıtma nedeniyle hayatını kaybediyor. Bunların çoğunluğu 5 yaş altı çocuklar. Hastalıktan kurtulmayı başaranlar ise hastalığın bir takım yan etkilerini hayatları boyunca taşımak zorunda kalıyor.

İlaç şirketinin başkanı Sör Andrew Witty, şirketin alınan sonuçlardan ötürü umutlu olduğunu ve aşının Afrika’da kullanılabilmesi için Avrupa İlaç Ajansı’na ruhsat başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Şirketin kıdemli başkan yardımcısı Duncan Learmouth, sıtma hastalığı İngiltere’de de Afrika olduğu kadar ciddi boyutlarda olsa aşının sınırlı etkisine rağmen lisans alabileceğini düşündüğünü aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!