Sırtından bıçaklı anne fotoğrafına büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Sırtından bıçaklı anne fotoğrafına büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Habertürk Gazetesi’nin, dün sürmanşetine taşıdığı Manisalı iki çocuk annesi 38 yaşındaki Şefika E’yi sırtında saplanmış bıçakla görüntüleyen fotoğraf tartışma yarattı.

Açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin “Gazetede verilen fotoğrafın, şiddete karşı duyarlılık yaratmanın ötesinde, eşi tarafından öldürülen bir kadının ölü bedenini sergileyerek, hayatını kaybetmiş de olsa en başta bir kadının kişilik haklarını zedelediğini düşünüyorum. Çocuklarının durumunu göz önünde bulundurmadan, bu fotoğrafı sergileyen profesyonellik anlayışının, bugün hazırladıkları gazeteyi evlerine götürüp, çocuklarına gösterip gösteremeyecekleri konusunu da değerlendirmelerini diliyorum” dedi.

CHP: Şoke edici

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise fotoğrafı “Bu tür görüntüleri yayınlarken çok dikkatli düşünmek lazım. Şoke edici bir görüntü olarak toplumun dikkatini soruna çekmek amacıyla o fotoğraf kullanılmış olabilir. Ancak bu tür vahşet görüntülerinin psikolojik etkileri olabileceğini kabul etmek gerekiyor” diye yorumladı.

Basın Konseyi: İnfial

Basın Konseyi de fotoğrafla ilgili işlem başlattı. Konseyin açıklamasında, fotoğrafın buzlama yapılmaksızın tüm çıplaklığıyla ve pervasızca yayınlanmasının ciddi infiale yol açtığı, Basın Konseyi’ne telefon, faks ve e-posta ile şikâyet yağdığı belirtildi.

TGC: İnsani değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç şunları söyledi: “Bu haber, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırıdır. Bildirgenin ‘Sarsıcı durumlarda’ başlığı, gazetecinin doğru davranış kuralları, ‘Sarsıcı durumlarda, felaket ya da şok halindeki insanlar söz konusu olduğunda, gazetecinin olaya yaklaşımı ve araştırması insani olmalı ve gizliliklere uyularak duygu sömürüsünden kaçınılmalıdır’ şeklinde belirtilmiştir.”

Kadınlardan tepki

İzmir Konak’ta toplanan kadın platformu üyesi bir grup Habertürk’ü fotoğraf nedeniyle protesto etti. İnternette sosyal ağlarda da Habertürk’e tepki yağdı, Facebook’ta protesto sayfası açıldı.

O koca cezaevine

EŞİ Şefika E.’yi banyoda sırtından bıçaklayarak öldüren ve evi ateşe veren İbrahim E. dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!