Şırnak'ta askerleri taşıyan otobüs devrildi... 2 şehit, 45 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2023 12:31

ŞIRNAK- Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit oldu, 44 asker ve otobüs şoförü yaralandı. Yaralanan otobüs şoförü tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kaza, sabah saatlerinde Şırnak- Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkinde meydana geldi. Askeri personeli taşıyan ve ismi öğrenilemeyen sürücüsünün kontrolünden çıkan 73 FE 108 plakalı otobüs, şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin de kaza yerine gidip incelemelerde bulundu. Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 askerin şehit olduğu belirlendi.

Şırnakta askerleri taşıyan otobüs devrildi... 2 şehit, 45 yaralı

Yaralı 44 asker ve sürücü ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Otobüs, vinçle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Şırnak- Uludere kara yolunda otobüsün şarampole devrilmesiyle 2 askerin şehit olduğu, 44 asker ve otobüs şoförünün hastaneye kaldırıldığı kaza ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada yaralılardan 4'ünün durumunun ciddi olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi:

"Şırnak'ta meydana gelen araç kazasında, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Şırnakta askerleri taşıyan otobüs devrildi... 2 şehit, 45 yaralı

 GÖNEN’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kaza, sabah saatlerinde Şırnak-Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkisinde meydana geldi. Askeri personeli taşıyan otobüs, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Koçak (25) şehit olurken, 44 asker ile sürücü yaralandı. Kazada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk’ün Balıkesir’in Gönen ilçesinde oturan Fatma-Efrahim Öztürk çiftine acı haber askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Biri kız 2 çocuğu olduğu öğrenilen Öztürk çiftinin evine Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

Bekar olduğu öğrenilen şehit Yunus Öztürk, yarın Gönen ilçesi Çarşı Camisi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çığmış Mahallesi’nde toprağa verilecek. (Hatice DAĞLI- Ahmet ILGAZ/GÖNEN (Balıkesir), (DHA))

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sürücü S.F. tedavisinin ardından gözaltına alındı. S.F.’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şırnak-Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkiinde askeri personeli taşıyan otobüsün şarampole devrilmesiyle 2 askerin şehit olduğu, 44 asker ve otobüs şoförünün yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde önündeki araçları sollayan sürücü, virajı dönerken otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Kontrolden çıkan otobüs de şarampole devriliyor. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!