Şırnak ve Bingöl'de 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnak ve Bingölde 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 23:24

Terör örgütü PKK’nın saldırıları dün Şırnak, Bingöl, Hakkâri ve Van’da sürdü. Şırnak’ta uzun namlulu ve roketatarlı saldırıda 2 asker, Bingöl’deki saldırıda da 2 geçici köy korucusu şehit oldu. Van ve Mardin’de ise yola tuzaklanan bombalar saptanarak imha edildi.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesi Andaç köyü yakınlarında, PKK’lı teröristler önceki gün malzeme taşıyan aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlamayla ilgili dün sabah saatlerinde patlama bölgesine zırhlı araçla askerler sevk edildi. Askerler arama yaparken 11.45 sıralarında, teröristler pusu kurdukları yerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda Üsteğmen Orhan Ünsal ve er Hüseyin Kavalbacak şehit oldu. 5 yıllık evli ve 3.5 yaşında bir çocuğu olan Üsteğmen Ünsal’ın şehit haberi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde oturan ailesini yasa boğdu.

Bingöl’ün Cehennem Ormanları’nın Karlıova ilçesi yakınlarında bir grup PKK’lı teröristin bulunduğu bilgisi üzerine dün sabah operasyon başlatıldı. Geçici köy korucularının da katıldığı operasyon sırasında PKK’lılarla çatışma çıktı. Çatışmada geçici köy korucusu İdris Demir şehit oldu. Yaralanan korucu Tarım Aydemir de kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. İki korucunun şehit olduğu bölgedeki teröristler ateş altına alındı. Bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.
m Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 asker yaralandı. Askerler Derecik beldesinde tedaviye alınırken, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon düzenlendi.

VAN’DA TUZAK
Van Çatak’ta önceki gece ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Narlıca Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler saldırı düzenledi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nöbetteki askerler karşılık verdi. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada bir asker yaralanırken, teröristler kaçtı. Dün sabah Van-Çatak-Bahçesaray yol ayrımında teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı fark edildikten sonra imha

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!