Sınır tugayları geçit vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Sınır tugayları geçit vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

MİT öncülüğünde Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde, insan kaçakçılığını sınır ötesinde durdurma amacıyla oluşturulan ‘Sınır Tugayları’, ilk 8 ayda 12 bin 506 kişinin Türkiye’ye yasadışı geçişini önledi.

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) öncülüğünde Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde, terörle mücadelede olduğu gibi insan kaçakçılığını da sınırın ötesinde durdurma amacıyla 2021 yılında Sınır Tugayları oluşturuldu. Sınır Tugayları, kurulduğu günden itibaren, DEAŞ ve PKK/YPG’den özgürleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekât alanlarında birçok operasyona katıldı. Birlikler, Türkiye’ye yasadışı yollardan geçmek isteyenleri engellemenin yanı sıra kaçak geçişleri organize eden şüphelilerin yakalanması, geçiş güzergâhlarının tespiti ve kullanılamaz hale getirilmesi gibi konularda diğer kolluk kuvvetleri ile işbirliği içerisinde hareket ederek, yasadışı geçişlerin engellenmesinde etkin rol oynadı.

SURİYE TOPRAKLARINDA...

Sınır hattı boyunca görev yapan Sınır Tugayı birliklerinin bu yıl yaptığı çalışmalarda ilk 8 ayda, aralarında PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere çeşitli terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 12 bin 506 kişinin yasadışı yollarla Türkiye’ye geçişi, Suriye topraklarında engellendi. SMO bünyesindeki birliklerin yasadışı yollarla Türkiye’ye geçmeye çalışan bir grubu takip edip yakaladığı anlar ise dron kamerasına yansıdı. Görüntüde, Sınır Tugayı birliklerinin Türkiye sınırına doğru harekat halinde olan grubu araçla takip ettiği, sonra da yakaladığı görüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!