Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Irak Savaşı’nın içyüzü

In the Valley of Elah

/images/100/0x0/55eafbacf018fbb8f8a35984

Yön: Paul Haggis

Oyn: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon

DRAM/GERİLİM

TANRININ VADİSİNDE

Irak Savaşı’nda asker olarak görev yapan Mike Deerfield, ülkesine döndükten hemen sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Mike’ın, kendisi de bir savaş gazisi olan babası Hank, oğlundan haber alamayınca olayı araştırması için polis dedektifi Emily Sanders ile anlaşır. Eldeki kanıtlar çoğaldıkça genç askerin bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkar. Emily ve Hank soruşturmaya devam ederken, yüksek rütbeli subaylara karşı da mücadele vermek zorunda kalırlar. Ancak Mike’ın Irak’ta geçirdiği dönemle ilgili gerçekler su yüzüne çıktıkça Hank, o güne kadar sıkı sıkı sarıldığı tüm inançlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalır

Savaş karşıtlarının özellikle seveceği bir film olan "Tanrının Vadisinde", Tommy Lee Jones’a en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adaylığı getirdi.

Bu yıl Oscar alan Alman filmi

Die Faelschers

Yön: Stefan Ruzowitzky

Oyn: Karl Markovics, August Diehl

DRAM

KALPAZANLAR

Usta bir kalpazan olan Salomon Sorowitsch’in gerçek hikayesini anlatan film, İkinci Dünya Savaşı yıllarında, Berlin’de geçiyor. Sorowitsch, Naziler tarafından yakalanıp toplama kampına götürülen birçok kişiden biridir. Ama diğerlerinden farklı olarak, kalpazan olması onun hayatta kalmasını sağlar. Çünkü Naziler sahte para basıp, bunları diğer ülkelere sokarak, onların ekonomilerini çökertmeye çalışmaktadır. Sorowitsch, toplama kampındaki diğer kişilerden ayrılır ve kendisi için kurulmuş özel bir bölmede para basmaya başlar. Onun için koşullar artık cennet gibidir. Önceleri kampta olanlara gözlerini kapayarak işini yapar. Ama bir gün gördüğü bir olay vicdanını harekete geçirir. Alman yapımı Kalpazanlar, bu yıl "en iyi yabancı film" dalında Oscar kazandı.

Tek başına orduya karşı

In the Name of the King

Yön: Owe Boll

Oyn: Jason Statham, Ray Liotta

AKSİYON

ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI

Çiftçilik yaparak geçinen basit bir adamın hayatı, bir gün hayvana benzer yaratıklardan oluşan Krug ordusunun saldırısıyla tamamen altüst olur. Yaratıklar adamın oğlunu öldürür, karısı Solana’yı da kaçırır. Yaşadığı acının ardından iki arkadaşını da yanına alan çiftçi, intikam için Krug ordusunun peşine düşer. Bu arada yaşadığı ülkenin kralı, Krug ordusunun kendisinden intikam almak isteyen bir büyücü tarafından kurulduğunu öğrenir. Orduyu yok etmekte ona en çok yardımcı olacak kişi ise bu basit çiftçidir. Filmin başrol oyuncusu Jason Statham, son yıllarda vurdulu kırdılı filmlerin yükselen yıldızı.

Hüzünlü bir baba-oğul ilişkisi

Romulus, My Father

Yön: Richard Roxburgh

Oyn: Eric Bana, Franka Potente

DRAM

BABAM ROMULUS

Romulus ve karısı Christina, oğullarını da yanlarına alarak Avrupa’dan Avustralya’ya göç eder, çiftçilik yaparak geçinmeye başlarlar. Fakat Christina, kocasının bir arkadaşıyla ilişkiye girip evi terk edince, Romulus oğlu Raimond’u tek başına büyütmeye başlar. Eski eşiyle ilişkisi de bir türlü tam olarak bitmez. Christina’nın yeni kocası ile maddi sorunları olduğunda onlara Romulus yardım eder, hatta ikisi de intihar ettiğinde ortada kalan kızlarına Romulus bakacaktır. Raimond ise annesinin bunalımları ve babasının dertleri arasında bir denge bulmaya çalışır. Babam Romulus, baba-oğul ilişkisini anlatan bir film.

Küçük kız ejderhanın peşinde

Chasseurs de Dragon

Yön:
Guillaume Ivernel, Arthur Qwak

Türkçe ses: Oya Küçümen, Atilla Şendil

ANİMASYON

EJDER AVCILARI

Zoe, peri masallarına inanan küçük bir kızdır. Amcası Kral Arnold’u korkunç bir ejderhadan kurtarmak için kitaplarda okuduğu türden bir kahraman bulmaya karar verir. Bu esnada hayattaki tek istekleri küçük bir çiftlik almak olan Gwizdo ve Lian-Chu ile tanışır. Onların rüyalarındaki kahraman olduğunu düşünür. Kurnaz Gwizdo, küçük kızın amcasının altınlarını duyunca gerçek bir kahramanmış gibi davranır. Hep beraber geri dönüşü olmayan bir maceraya atılırlar. Derin uykusundan uyanmak üzere olan korkunç ejdere ve dünyanın sonuna doğru ilerlemeye başlarlar. Zoe kendini rüyada gibi hisseder. Ama Gwizdo için her an felaketle bitebilecek bir kabus başlamıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!