Sınava giderken takla attı: 2 ölü, 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Sınava giderken takla attı: 2 ölü, 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Öğrenci Seçme Sınavı'na girmek için Söke'ye giden 6 ünivesite adayının bindiği otomobil yolda takla attı, kazada 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

30 yaşındaki Murat Gündoğan ile 2 yıl önce mezun olan 19 yaşındaki Serhat Ferahköse, İlker Üstün ve Arslan Bıçakçı, 20 yaşındaki Kamil Aydoğdu ve 21 yaşındaki Murat Dereli, dün sabah Söke Lisesi'nde sınava girmek için Didim'den yola çıktı. Aslan Bıçakçı, yönetimindeki 34 FVN 42 plakalı otomobille Kocabahçe mevkiine geldiği sırada direksiyon hákimiyetini kaybetti ve virajı alamadı. Otomobil şarampole yuvarlanıp takla attı. Kazada, Murat Dereli ve İlker Üstün olay yerinde ölüken, ağır yaralanan Murat Gündoğan, Kamil Aydoğdu, Aslan Bıçakçı ve Serhat Ferahköse, Söke Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu çok ağır olan Kamil Aydoğdu, Aydın Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Olayı öğrenen üniversite adaylarının yakınları, kaza yerine ve Söke Devlet Hastanesi'ne akın etti.

İzmir'de Remzi Özmutlu, iş arkadaşı Bayraklı'da oturan Mustafa Adıbelli'nin kızı Rahime Adıbelli'yi sınava gireceği okula götürmek için yönetimindeki 35 KUT 27 plakalı otomobille yola çıktı. Karşıyaka'daki Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'na gitmek için saat 8.30 sıralarında Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'ndan geçen Özmutlu'nun aracına Kemal Şengül'ün kullandığı 94672 plakalı belediye otobüsü çarptı. Kazada, Remzi Özmutlu, Nilüfer Özmutlu, Mustafa Adıbelli, Rahime Adıbelli ve Duriye Adıbelli çeşitli yerlerinden yaralandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Remzi Özmutlu ve Mustafa Adıbelli taburcu edilirken, Duriye Adıbelli (38), Rahime Adıbelli (18), Nilüfer Özmutlu (27) tedavi altına alındı. ÖSS'ye yetişemeyen 18 yaşındaki Rahime Adıbelli'nin boynunda ezilmeler olduğu ve sağ kolunun kırıldığı belirtildi. ÖSS Sınavına ikinci defa girecek olan Rahime Adıbelli'nin en az iki gün müşahade altında kalacağı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!