Sina Yarımadası'na roketli saldırı

Güncelleme Tarihi:

Sina Yarımadasına roketli saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 10:01

Mısır ordusunun İsrail ile işbirliği içinde Sina'da kendi vatandaşlarını vurduğunu ileri süren Selefi Cihad Hareketi, İsrail'in Eliat kentine gece saatlerinde grad füzeleriyle saldırı düzenledi. Sina Yarımadası'na da sabah saatlerinde 3 farklı roket saldırısı düzenlendi.

Haberin Devamı

SİNA'YA ROKETLİ SALDIRI
Sina Yarımadası'nın farklı bölgelerine bugün sabah saatlerinde üç roket fırlatıldığı iddia edildi. Mısır güvenlik kaynakları, Sina'daki patlamaların roket saldırısından kaynaklanmadığını, patlamalara uzaktan kumandalı bombaların neden olduğunu belirken, görgü tanıkları patlamaların atılan roketlerden kaynaklandığını savundu.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Ariş kentinin Gırnata bölgesinde patlama sesi duyuldu. Atılan roketin, Mısır ordusunun yoğun olarak konuşlandığı bölgeye düştüğü belirtilirken, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.

Ariş kentinde üst düzey yetkililere ait yazlık evlerin, askeri kontrol noktalarının ve başsavcılığa bağlı merkezlerin olduğu bölgeye de roket düştüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Bir roketin de kentin El-Fevahiriyye bölgesinde bir Mısırlının evinin yakınına düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Roketlerin atılmasıyla eş zamanlı olarak silahlı saldırı da düzenlendiği ifade edildi.

Saldırılara ilişkin Mısır makamlarından henüz açıklama yapılmazken, emniyet güçlerinin roketlerin düştüğü bölgelerde geniş güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

İSRAİL’E KARŞI SALDIRI DÜZENLENDİ
İsrail'in Eliat kentine gece geç saatlerde "grad" tipi füzeyle saldırı düzenlendi. Roketli saldırıyı, "Mücahit Şura Konseyi-Mescidi Aksa'nın Koruyucuları" örgütü üstlendi.

İnternet sitesinden yazılı açıklama yapan örgüt, saldırının Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 4 üyelerinin öldürülmesine cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.

"İSRAİL, MISIR ORDUSUYLA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR"
Selefi Cihad Hareketi, "İsrail'in Mısır ordusuyla koordineli bir şekilde Sina Yarımadası'nı vurduğunu" ileri sürdü.

Sina Selefi Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mısır ordusu, İsrail'in insansız uçaklarının ülke hava sahasında uçmasına ve vatandaşlarını vurmasına izin vermiştir. Üstelik İsrail bu işbirliğini itiraf etmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Mısır ordusundan ise bu iddiaya yönelik bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Mısır ordusuna ait helikopterlerin önceki gece Sina'nın kuzeyindeki Şeyh Zuveyd kentinde bulunan Et-Tevme köyünü vurduğu belirtilen açıklamada, 2 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Mısır ordusunun "Sina'da askeri operasyon" yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığı, saldırıların rastgele yapıldığı ve ordunun kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Refah'ın güneyindeki El-Acra bölgesinde, geçen cuma günü, "İsrail'e roket fırlatmaya hazırlanan 'cihatçı' grupların hedef alındığı" iddia edilen saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Bölgedeki gruplar, saldırının İsrail'e ait insansız hava aracıyla düzenlendiğini belirtmiş ancak bu iddia Mısır ordusu tarafından yalanlanmıştı. Mısır emniyet kaynakları, saldırının Mısır'a ait bir askeri helikopter tarafından düzenlendiğini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!