Şiddetli kocaya öfke tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli kocaya öfke tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 21:20

ANKARA 10’uncu Aile Mahkemesi, eşinden şiddet gören bir kadının koruma tedbirine ilişkin davada örnek bir karara imza attı.

Haberin Devamı

Dava dosyasına göre, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşayan D.A. ve H.A. isimli çift, kıskançlık yüzünden tartıştı. Koca H.A., eşine televizyon kumandası fırlattı ve sözlü şiddette bulundu. D.A. isimli kadın da şiddet gerekçesiyle Ankara 10. Aile Mahkemesi’ne başvurarak, koruma tedbiri talep etti.

EVDE ŞİDDET YASAĞI
Dosyayı inceleyen Hâkim Nevin Birinci, karısına şiddet uygulayan H.A.’ya 6 ay süreyle “Şiddet mağduruna yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına” karar verdi. İfadesinde pişman olduğunu belirtmesi üzerine koca H.A. hakkında evden uzaklaştırma kararı verilmedi.

YOKSA HAPİS VAR
Mahkeme, ayrıca kadına yönelik şiddet olaylarında az uygulanan bir tedbire de hükmetti. Hâkim, eşine şiddet uygulayan kocanın “öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti, önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programlarına katılması” kararı verdi. Kararda, kocanın mahkemenin tedbirlerine uymaması halinde hakkında ‘zorlama hapis’ cezası verileceği belirtildi.

BİRİ KADIN 203 KİŞİYE VERİLDİ
MAHKEMEYE Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da öfke kontrolü eğitimiyle ilgili rapor gönderdi. Raporda, bu programlardan olumlu sonuçlar elde edildiğine dikkat çekildi ve bugüne kadar biri kadın 203 kişinin öfke kontrolü programına katıldığı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!