Sevgilisinin kafasını kesen Yunan denizci

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisinin kafasını kesen Yunan denizci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan'da bir gemi tayfası, eski bir fotomodel olan Amerikalı sevgilisini öldürüp, kafasını testere ile kesti. Yunan polisi, kesik başı arıyor.

Yunanistan'da yaşanan son yılların en korkunç aşk cinayeti olarak nitelendirilen tüyler ürpertici olaya, Amerikan basını da geniş yer verdi. Cinayeti işledikten sonra Amerikan Büyükelçiliği'ne ve polise başvurup sevgilisi 31 yaşındaki Julie Scully'nin kaybolduğunu söyleyen 24 yaşındaki Yorgo Kadopulos, çelişkili ifadesi sonucu yakalandı. Sorgulama sonucu gemi tayfası olan Kadopulos, Julie ile nasıl tanıştıklarını ve cinayeti nasıl işlediğini şöyle anlattı.

Boğdum, yaktım, kestim

‘‘Julie ile 1997 ‘de bir gemi yolculuğunda tanıştık. İlk bakışta aşık olduk. 6 aydır birlikte yaşıyoruz. Eşinden boşanmış olan ve 600 bin dolar tazminat alan Julie, New Jersey'deki 3 yaşındaki kızı Katie'yi özlediğini söyleyince, tedirgin oldum. Terk edilme korkusu ile onu öldürdüm. Onu çok seviyordum ve kıskanıyordum. Ülkesine dönmekte ısrarlıydı. Kavga ettik. Ayrılmak isteyince boğdum, sonra da üzerine benzip döküp yaktım. Ama ceset kül olmadı. Bavula sığmayınca kafasını testere ile kestim ve bavulla ormana attım.’’

Cesede otopsi yapılacak

Önceki gün tutuklanan ve pişman olduğunu söyleyen Kadopulos, dört saat süren ifadesinde, cesedin Selanik'in 165 km kuzeydoğusundaki Kavala'da bir dere kenarındaki bavulda bulunabileceğini belirtti. Kadopulos'un verdiği bilgiler üzerine hareket eden polis bavulu ve cesedi buldu, ancak kesik baş, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Polis, Kadopulos'un ‘‘Öldürdükten sonra kafasını kestim’ demesine rağmen, cesedi otopsiye yolladı ve genç kadının başının ölümünden önce mi sonra mı kesildiğinin saptanacağını söyledi. DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vahşet Yunan basınında

Korkunç aşk cinayeti dün bütün Yunan gazetelerinde ilk sayfadan veriliyor. Gazete başlıkları şöyle: Ta Nea: ‘‘Onu öldürdü sonra TV‘lerde aramaya başladı’’, Eleftorotopia ‘‘Büyük Vahşet’’, Etnos: ‘‘Büyük aşk cinayetle sonuçlandı’’, Elefteros Tipos: ‘‘Mankenin annesi, katile işkence yapılmasından sonra öldürülmesini istiyor’’, Eksusia: ‘‘Önce boğazladı, sonra kesti’’, Katimerini: ‘‘Tutku cinayeti getirdi’’.

Bir zamanlar fotomodellik yapıyordu

12 haziran 1998'de gönlünü Yunanlı denizci Yorgo'ya kaptıran Julie, kısa bir süre önce kocasından boşanmıştı. Yorgo'nun aşkı uğruna 3 yaşındaki kızı Katie'yi bile ülkesinde bırakan Julie, 31 yaşında hayat dolu, güzel bir kadındı. Fotomodellik yapan Julie, bir zamanlar New Jersey'e bağlı Trenton'daki Trentonian Gazetesi'nin 6'ncı sayfa güzeliydi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!