Şehit öğretmenler unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Şehit öğretmenler unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 18:04

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde terör örgütü PKK tarafından 13 yıl önce şehit edilen 3 öğretmen törenle anıldı.

Ekinözü'ne bağlı Altunyaprak Köyü İlköğretim Okulu'nun lojmanında 22 Nisan 1996 tarihinde kurşuna dizilerek şehit edilen öğretmenler Nurettin Aslan, Aydın Yılmaz ve Hacı Ömer Serin için Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bahçesinde anma töreni düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın mesajı okundu.

Ekinözü Kaymakamı Mehmet Parlak, şehit edilen 3 öğretmeni minnet, saygı ve şükranla andıklarını söyledi.

Parlak, şunları kaydetti:
“Bugün burada şehit edilişlerinin 13. yılında 3 kıymetli öğretmenimizi minnet, saygı ve şükran duygularıyla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Terör, kitleleri korku ve şiddetle sindirmek amacı güden ve bu yolda masum insanları dahi hedef almaktan çekinmeyen bir menfur sürecin adıdır. Bu süreçte Türk milletinin terör örgütü PKK'ya karşı amansız mücadelesinde aralarında 1996 yılında saldırıda yitirdiğimiz öğretmenlerimizin de bulunduğu nice şehidimiz bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti üç beş çapulcuya pabuç bırakmaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kudrete fazlasıyla sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Ekinözü Müftüsü Üzeyir Yavaş'ın dua okumasının ardından 3 öğretmenin anısına okulun bahçesine 3 fidan dikildi.

Törene, Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Nurhak Kaymakamı Serdal Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Dalkıran, bazı belediye başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!