Şehit binbaşı eşinin diplomasını göremedi

Güncelleme Tarihi:

Şehit binbaşı eşinin diplomasını göremedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 15:13

Ağrı'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Binbaşı Süleyman Can son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit binbaşı için Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene devletin zirvesi de katıldı. Dün ''Bir Süleyman gider bin Süleyman gelir'' diyerek metanetli bir duruş sergileyen oğlu ve eşi camideki törende de aynı duruşu sergiledi. Ailesinin yanında bekleyen Binbaşı Süleyman Can'ın oğlu Onur Can, bir komutan tarafından "Oğlum senin yerin burası denilerek" protokole götürüldü. Şehidin oğlu Can da böylece en ön safta Cumhurbaşkanı Gül ile Haşim Kılıç'ın arasındaki yerini aldı. Şehidi son yolculuğuna uğrladığımız törende eşi Meltem Can hakkındaki müthiş bir başarı öyküsü de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SİLAH ARKADAŞLARI TABUTUNUN BAŞINDAN AYRILAMADI - FOTO GALERİ

 

Ağrı'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Binbaşı 39 yaşındaki Süleyman Can'ın en büyük hayalinin 37 yaşındaki eşi Meltem Deniz Can'ın ziraat mühendisi olmasını görmek olduğunu belirtildi. Harran Üniversitesi'ne kayıt yaptıran Meltem Deniz Can, eşinin şehit olmasıyla cenaze için Ankara'ya gidince yarın başlayacak vize sınavlarına da katılamayacak.

 

Selçuk Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksekokulu Süt Ürünleri Bölümü'nden tekniker olarak mezun olan, ziraat mühendisliği için hazırlık yaparken bu idealini Binbaşı Süleyman Can ile evlenince gerçekleştiremeyen, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nda memur olarak çalışan Meltem Deniz Can, şehit eşi Binbaşı Süleyman Can'ın teşviki ve desteğiyle geçen yıl Doğrudan Geçiş Sınavı'na (DGS) katılıp kazanarak, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi 'ne kayıt yaptırdı. Kaydını eşiyle birlikte Şanlıurfa'ya giderek yaptıran Can, oğulları Onur'un OKS'ye hazırlanması nedeniyle 2007-2008 öğretim yılı için kayıt dondurma hakkını kullandı, bir yıl aradan sonra 2008-2009 öğretim yılında Şanlıurfa'ya gelerek derslere katıldı.

 

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/binbasi_banner.jpgBaşarılı bir üniversite öğrencisi olarak tanınan, çevresinde şehit haberleriyle sürekli endişeye kapıldığını söylediği belirtilen Can, eşinin şehit olması üzerine Ankara'ya gitti. Can'ın bu nedenle yarın başlayacak vize sınavlarına da katılamayacağı öğrenildi. Ancak, Can'ın özel durumu nedeniyle talep ettiği takdirde intibak sınavına katılıp, sınav hakkının saklı olduğu belirtildi.

 

'EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

 

Şehit Binbaşı'yla tanışan ve eşinin hocalığını yapan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sadettin Gürsöz, binbaşının şehit olduğu haberini alınca büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Şehit Binbaşının en büyük isteğinin eşinin ziraat mühendisi olarak mezuniyet törenine katılmak olduğunu anlatan Doç. Dr. Gürsöz, şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

"Şehit Binbaşı'mız, eşinin kaydını yaptırırken, evlendikten sonra hayallerini ertelemek zorunda kalan eşinin içinde ukte olarak kalan ziraat mühendisliğini gerçekleştirmesi için sınava girmeye zorladığını söyledi. Normalde kazanılması zor olan DGS'yi Meltem Deniz Can başarıyla kazanıp, üniversitemize kayıt yaptırdı. Geçen yıl çocuklarının OKS sınavına girmesinden dolayı kaydını dondurmuştuk. Bu yıl derslerine giriyordu ve çok başarılıydı. Binbaşımız bana sürekli olarak en büyük isteğinin eşinin ziraat mühendisi olacağı mezuniyet törenine katılmak olduğunu söylüyordu. Ama acı haber maalesef eşi ve ailesi kadar bizleri de derinden etkiledi. Üniversite yönetimi olarak şehidimizin hayalinin gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Binbaşı'mızın eşi artık bize emanet. Kendisine her türlü desteği sağlayacak ve Meltem Deniz Can. ziraat mühendisi olarak üniversitemizden mezun olacak, şehidimizi mutlu edecektir."

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!