Şehit askerlerin evine ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

Şehit askerlerin evine ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 11:46

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit oldu, ikisi ağır 7 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN O KARAKOL / Foto Galeri

YARALI ASKERLER SABAH SAATLERİNDE HASTANEYE GETİRİLDİ

YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ /WEB TV

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sabah saatlerine kadar sürdü.         

Hain saldırıda şehit olan askerlerin baba ocaklarına ateş düştü.

Kayseri şehidine ağlıyor

Şehit uzman çavuş Kemal Koçyiğit'in baba evinde yas var / Foto Galeri

/images/100/0x0/55eb696bf018fbb8f8bf6844
PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit oldu. Şehit askerlerden biri de Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'ti (28). Şehidin Kayseri'deki baba evine ateş düştü.

Haberin Devamı

Şehit askerin annesi Nazmiye Koçyiğit, acı haberi alıdğında 'Kemalim' diye feryat etti.

Kemal Koçyiğit'le bir yıl önce evlenen Lale Koçyiğit de acı haberi alır almaz askerler eşliğinde babasının kolunda kayınpederinin evine geldi. Ayakta durmakta güçlük çektiği görülen acılı eş, ''Kemalim, aslanım'' diye ağladı.

Şehit Koçyiğit'in bir yakını da ''Yalan diyin, Kayseri'yi başınıza yıkarım. Yiğidim ölmedi'' diye ağlayarak fenalaştı. Sağlık ekipleri hemen kadına müdahale etti.

Acılı baba Mustafa Koçyiğit, oğlunun şehit haberini sabah aldığını belirtti. Oğlunun haziran ayında mecburi hizmetini tamamlayarak tayin olacağını ifade eden Koçyiğit, “Haberi sabah aldık. Vatan sağolsun. En son Kurban Bayramı'nda görüşmüş, geçen haftalarda da konuşmuştuk. Az bir süresi kalmıştı, tayini çıkacaktı. Yattığı yer cennet olsun” diye konuştu.

Bir şehit acısı da Kilis'te

Acı haberi alan anne ve baba fenalaştı / Foto Galeri

/images/100/0x0/55eb696bf018fbb8f8bf6846
Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in (40) Kilis'teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak'ta bulunan baba evine gelerek psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk'e sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin ve yakınlarının ağıtlarının yükseldiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Üzüntüden konuşamayan baba İsmail Özüberk gazetecilere, “Başımız sağolsun” diyebildi.
Şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir'in (6) İzmit'te yaşadıkları belirtilirken, İzmit'te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na atandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fethiye terhisine 18 gün kala şehit olan Adem Şimşek'e ağlıyor

Tek oğlunu şehit veren annenin gözyaşları / Foto Galeri

/images/100/0x0/55eb696bf018fbb8f8bf6848
Şehit Adem Şimşek'in (21) Muğla'nın Fethiye İlçesi Eşen beldesine bağlı Alaçat köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Fethiye Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik verdi. Sağlık ekipleriyle köye gelen Özçelik'ten oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Ramazan, 12 yaşındaki kız kardeşi Havva ve anne Müzeyyen Şimşek, gözyaşlarına hakim olamadı. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Müzeyyen Şimşek'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin annesi Müzeyyen Şimşek, evin tek erkek çocuğunun şehit olduğunu belirterek, “Türkiye'yi vatan evlatlarını şehit ederek bölemezler. O benim bir tek Ademimdi. Kuzumu vatana şehit verdim. En son Kurban Bayramı'nda izne geldiğinde bol bol sarılıp öptüm. Tek oğlumu vatana şehit verdim, bir oğlum daha olsa onu da vatan için feda ederdim. Ben oğlumun yemin törenine gitmiştim, orada çok duygulanıp gurur duymuştum. Allahım bana bir oğlan daha verseydin onu da asker etseydim demiştim. Bir tek kızım var, çok ihtiyaç olursa bu vatan hainlerinin üzerine kızımda gitsin” dedi.

Haberin Devamı

Sivas'taki ailesi tezkeresine 4 ay kala şehit olan oğullarına ağlıyor

Acılı aile ayakta durmakta güçlük çekti / Foto Galeri

Jandarma komando er Ahmet Eyce'nin (21) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

3 çocuklu Eyce ailesine, acı haberi sabah Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Albay Levent Öcal, sağlık ekipleri gözetiminde verdi. Şehidin babası Bekir ve annesi Nebahat Eyce, çocuklarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçiren anne Nebahat Eyce'ye sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi. Sivas Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan baba Bekir Eyce'nin, bugün izinli olduğundan sabah evde bulunduğu, oğlunun şehit haberiyle büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi. Şehidin kardeşleri Onur (11) ve Orhan Eyce (16) de olayın üzüntüsünü yaşadı.

Haberin Devamı

Eyce ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Ahmet Eyce'nin lise mezunu olduğu, askere gitmeden önce kentteki bir çiçekçide çalıştığı öğrenildi.

 

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!