Şehit cenazesine hava muhalefeti engeli

Güncelleme Tarihi:

Şehit cenazesine hava muhalefeti engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 15:49

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerin döşediği mayının patlaması nedeniyle şehit olan piyade er Halil İbrahim Ertaş'ın cenazesi bugün yetiştirilemediği için yarına kaldı.

Haberin Devamı

Köy camisi ve meydanını Türk bayraklarıyla donatan Karayakup Köyü sakinleri şehidi beklemeye başladı. Şehidin gözü yaşlı babası Mustafa Ertaş köy kahvehanesinde taziyeleri kabul etti. Şehidin evi de taziye ziyaretine gelen yakını ve komşularının akınına uğradı. Askeri yetkililer, şehit erin güçlükle ayakta durabilen yakınlarını teskin etmeye çalışırken, 112 Acil Servisi ambulansı da tedbir amacıyla evin önünde hazır bekletildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Şehidin ablası Nevin Gözen, İlknur Üstündağ (25), Fadime Ertaş (24) ve kardeşi Sema Ertaş (18) birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun fotoğrafını öpüp, sarılan acılı anne Gülümser Ertaş, “yüreğim yanıyor” diye feryat edip, “Oğlumu katleden hainlerin sonu inşallah daha beter olur” diyerek, ağladı.

Haberin Devamı

Şehidin yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen babası Mustafa Ertaş ise, “Oğlumla sürekli telefonda konuşuyorduk. 10 gün önce görüştüğümüzde atışlara gideceğini söyleyip, aramamamızı istedi. Ancak dayanamayıp dün akşam üzeri eşim Gülümser ile telefon ettik. Annesine ‘Uykum var. Biraz uyuyup, nöbete gideceğim. Yine konuşuruz’ demiş. Ancak bu son konuşması oldu. Bilseydim, daha uzun konuşurdum. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit erin hava koşullarının düzelmesi halinde gece askeri uçakla önce Akhisar'a getirileceği ardından kara yoluyla Gördes'e getirilerek, yarın öğle vakti Karayakup Köyü Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!