Şefler restleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Şefler restleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 23:19

Açtığı göreve iade davasını kazanarak 14 Ocak’ta yeniden DOB Genel Müdürü olarak atanan Rengim Gökmen’in yerine yine Selman Ada geldi.

Haberin Devamı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) koltuğunda, iki ünlü şef arasında ilginç değişimler yaşanıyor. 14 Ocak’ta mahkeme kararıyla genel müdürlüğe dönerek, orkestra şefi Selman Ada’nın yerine geçen şef Rengim Gökmen’in yerine üç hafta sonra yine Ada getirildi.

Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde DOB Genel Müdürü olarak atanan Gökmen’i, 24 Temmuz 2014’te dönemin Bakanı Ömer Çelik görevden almış, yerine ise vekâleten Ada’yı atamıştı. Gökmen, “görevden alınmasının hukuka aykırı olduğu” gerekçesiyle dava açmıştı.

PROVAYI İZLERKEN
Ünlü şefin göreve iade davasını kazanmasının ardından yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gökmen’i 14 Ocak’ta yeniden DOB Genel Müdürü olarak atadı. Bu atamadan üç hafta sonra, dün Selman Ada, bakanlıktan vekâleten görev yazısını alarak yeniden işinin başına geçti. Gökmen’in ‘Güneş’in Sesi Mozart’ oyununun provalarını izlediği sırada, Ada genel müdürlük makamına geçti.

BAKMADAN GEÇME!