Schulz: Vize muafiyeti her an desteklenebilir

Güncelleme Tarihi:

Schulz: Vize muafiyeti her an desteklenebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 21:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi üyesi Carl Bildt ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Haberin Devamı

Basına kapalı görüşmelerde, Hürriyet’in edildiği bilgiye göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar masaya yatırılırken Türkiye’nin AB müzakereleri başta olmak üzere, hukuk devleti, fikir ve düşünce özgürlüğü ile vize serbestisi konuları ele alındı.
Schulz, görüşmede “Darbe girişimi sonrası görevden alınmalar hakkında ne düşünüyorsunuz, darbe girişiminde bulunanlarla ilgili süreç nasıl işliyor, vize muafiyeti konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorularını yöneltti.

Schulz: Vize muafiyeti her an desteklenebilir

Kılıçdaroğlu ise OHAL çerçevesinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname’lerden (KHK) yakınarak, bu düzenlemelerin OHAL sonrası dönemi de kapsadığı için kaygı duyduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili vatandaşların sokağa dökülmesinden etkilendiğini ifade eden Schulz, “Türk halkının her rengi oradaydı” diye konuştu. Kılıçdaroğlu vize serbestliğinin Türk vatandaşlarının doğal hakkı olduğunu ve müktesebat çerçevesinde vize serbestliğinin tanınması gerektiğini ifade ederek, “Vize serbestliği Türk halkına bir hakkın iadesi olur” dedi. Schulz ise bu sözlere karşılık, vize konusunun rafa kaldırılmadığını ve her an desteklenebileceğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!