Savcıya hakaret davasında 9 gazeteciye beraat

Güncelleme Tarihi:

Savcıya hakaret davasında 9 gazeteciye beraat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 17:20

Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi'nin “adına kayıtlı cep telefonuyla Malatya'daki yayınevi cinayeti sanıklarından biriyle mesajlaştığı” yönünde haber yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 9 gazetecinin beraatı kararlaştırıldı.

Kartal 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan muhabirler Ali Dağlar, Gökçer Tahincioğlu, Oya Armutçu Akbulut ve Aslı Sözbilir katıldı. Duruşmaya, Ersin Bal, Kemal Göktaş, Hilal Köse, Mustafa Erkan Acar ve Sedat Güneç ise gelmedi.

Esas hakkındaki görüşleri sorulan Cumhuriyet Savcısı Doğan Kaptan, “sanıklar hakkında her ne kadar hakaret suçundan dava açılmış ise de toplanan deliller değerlendirildiğinde suça konu yayınların haber ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kanaatiyle suçun yasal unsurları oluşmadığından tüm sanıkların beraatına” karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanıklar ve avukatları da savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, beraat isteminde bulundular.

-KARAR-

Mahkeme hakimi Enver Kumbasar, “hakaret” suçundan Ali Dağlar, Gökçer Tahincioğlu, Oya Armutçu Akbulut, Aslı Sözbilir, Ersin Bal, Kemal Göktaş, Hilal Köse, Mustafa Erkan Acar ve Sedat Güneç'in ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Hakim, yargılama giderlerinin de kamu üzerine bırakılmasını öngördü.

Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi'nin “adına kayıtlı cep telefonuyla Malatya'daki yayınevi cinayeti sanıklarından biriyle mesajlaştığı” yönünde haber yaptıkları gerekçesiyle çeşitli gazetelerde çalışan 9 gazetecinin, “hakaret” suçundan 3 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!