Sarıgül özel uçakla cenazede

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül özel uçakla cenazede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 17:11

TÜRKİYE Değişim Hareketi'nin (TDH) İzmir'in Bornova İlçesi'nde düzenlediği mitingden dönen konvoydaki bir otomobilin çarpması sonucu ölen 70 yaşındaki Mehmet Tıkır, memleketi Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde toprağa verildi. TDH Serinhisar İlçe Başkanı Asım Tıkır'ın babası olan Mehmet Tıkır'ın cenazesine TDH lideri Mustafa Sarıgül de katıldı.

Denizli Serinhisar'da yaşayan Mehmet Tıkır, oğlunun ilçe başkanlığı yaptığı TDH'nin lideri Mustafa Sarıgül'ün dün İzmir Bornova'daki mitingine katıldı. Miting sonunda İstanbul Caddesi'ndeki Topçu Tugayı önünde kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek istediği ileri sürülen Mehmet Tıkır'a Sarıgül'ün konvoyundaki 38 yaşındaki Murat Peker yönetimindeki 45 HL 939 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan Tıkır, hastaneye kaldırılmak istenirken öldü. Polis otomobil sürücüsü Peker'i gözaltına aldı.

Tıkır için Serinhisar Merkez Camisi'nde bugün ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. TDH lideri Mustafa Sarıgül de cenazeye katılmak üzere özel uçakla Çardak Havaalanı'na geldi. Sarıgül'ü, havaalanında TDH Denizli İl Başkanı Nevzat Deniz ve partililer karşıladı. Sarıgül, daha sonra yanındakilerle karayoluyla Serinhisar'a hareket etti. Cenazeye Sarıgül'ün yanı sıra TDH Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan, devlet eski bakanlarından Yüksel Yalova ve partililer de katıldı.

Babasını kaybetmenin acısıyla güçlükle ayakta durabilen TDH Serinhisar İlçe Başkanı Asım Tıkır'a taziyede bulunan Sarıgül, “Artık bana emanetsiniz, benim evladımsın” dedi. Sarıgül, “Her şey takdiriilahi ama benim için de ayrı bir gün. Dün, bizim ve Türkiye için önemli bir gündü. Amcamız da buradan İzmir'e kadar bizi dinlemek için gelmişti. Allah taksiratlarını affetsin. Evlatları benim kardeşimdir. Her zaman onlara bu gözle bakacağım. Törem, törelerim neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Bugün yurt dışı programlarım vardı ama iptal ederek amcamızı uğurlamak, bir Fatiha okumak üzere buraya geldim. Tekrar, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Tıkır'ın cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ilçe mezarlığına götürülerek, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazenin ardından TDH lideri Sarıgül, cenazeye katılan Serinhisarlılar'la tek tek tokalaştıktan sonra tekrar geldiği özel uçakla İstanbul'a dönmek üzere ayrıldı.

Öte yandan Tıkır'a çarpan otomobil sürücüsü Peker'in işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!