Salonu boşaltın kırılacakları kaldırın evde ister tenis oynayın, ister beyzbol

Güncelleme Tarihi:

Salonu boşaltın kırılacakları kaldırın evde ister tenis oynayın, ister beyzbol
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 00:00

Son yıllarda kızışan oyun konsolu rekabetine Nintendo, Wii adlı konsoluyla katıldı. Oyuncuya tüm hareket, refleks ve mimikleri dahil ederek oyunun içindeymiş gibi hissettiren Wii’de tenis ve beyzbol gibi beş spor oyununun yanı sıra Splinter Cell, Call of Duty, Project Hammer, Red Steel, Super Mario Galaxy gibi ünlü oyunların serileri de kullanılabiliyor.

Wii oyun konsolu, ekranın karşısında sabit bir şekilde oturup sadece parmaklarını hareket ettirerek oyun oynamaktan sıkılanlar için geliştirildi. Kumandasının (Wiimote) uzayda üç boyutlu algılayıcısı ve ivme sensörü, tüm hareketleri hassasiyetle oyuna taşıyor. Böylelikle tenis oynarken forehand, backhand vurmanız, kesme yapmanız ya da bowling oynarken falso vermeniz mümkün. Tabii bunları yaparken etrafınızda fazla kırılacak eşya olmamasına dikkat etmenizde fayda var.

Konsolda, Wii platformu ve Game Cube için üretilmiş tüm oyunlar oynanabiliyor. Öncelikle Wii ile birlikte bir Wii Sports paketiniz oluyor. İçinde beyzbol ve tenis gibi beş adet spor oyunu bulunuyor. Wii için ayrıca önceden tanıdığınız birçok oyun da üretildi. Bunlar arasında Excite Truck, Project Hammer, Red Steel, Super Mario Galaxy, Wario Ware Smooth Moves, Prince of Persia, Splinter Cell, Call of Duty dikkat çekiyor. Çocuklar için ise Cars, Spongebob, Pokemon, Open Season gibi sevdikleri karakterlerin oyunları düşünülmüş.

Avrupa ve Türkiye’de piyasaya sürüldüğü ilk iki günde 325 bin adet satılan Wii’nin, Türkiye’deki fiyatı 799 YTL, oyunları ise 149 YTL.

DİĞERLERİNDEN FARKI NE

- Her bir Wii konsoluyla beraber, Wii Kumandası (Wii Remote), ek kumanda aparatı (Nunchuk) ve tenis, beyzbol gibi beş adet spor oyununu içeren Wii Sports paketi veriliyor.

- Wii Play, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Red Steel, Disney/Pixar’s Cars Splinter Cell, Far Cry Vengeance, Spongebob ve Rayman Raving Rabbids’in de aralarında bulunduğu 20’ye yakın oyun ve Game Cube seçeneği kullanıcıya sunuluyor.

- WiiChannels’daki Sanal Konsol ile geçmişten günümüze tüm klasik video oyunları internetten yüklenebiliyor.

- WiiChannels’daki Mii kanalı ile kendi sanal görüntünüzü yaratarak diğer Wii sahipleri ile chat yapmak veya haberleşmek mümkün. Aynı zamanda Mii karakteriniz oyunlarda da kullanabiliyor.

- Opera Browser yazılımı ile internette gezilebildiği gibi, alışveriş ve bankacılık işlemleri de yapılabiliyor.

- Her Wii konsolunda WiiChannels adı altında farklı eğlence kanalları var. WiiChannels menüsünde oyun seçenekleri, hava durumu ve haber sayfaları, resim almak, göndermek ya da film seyretmek için resim stüdyosu gibi birçok seçeneğe ulaşılabiliyor.

OYNARKEN BUNLARA DİKKAT

Bilek kayışınız hep takılı olmalı. Oyun alanınızda çarpabileceğiniz kişiler, nesneler olmamalı. Televizyonlarınızdan en az iki metre uzakta durmanız, ellerinizin ıslak olmaması gerektiğini unutmayın. Saat başı 15 dakika dinlenmeniz de önemli. Kumandanın hareket sensörü çok hassas olduğundan oyunları oynamak için çok abartılı hareketler yapmaya gerek yok.

HARFLERE NİŞAN ALIN

Wii’nin yüksek hızlı interneti destekleyen altyapısı sayesinde kullanıcılar, Opera internet tarayıcısını ücretsiz olarak konsollarına indirerek internette sörf yapma şansına da sahip oluyor. Sörf sırasında yazı yazmak ise daha eğlenceli olacak. Çünkü yapmanız gereken tek şey tıpkı oyunlarda olduğu gibi kumandanızla harflerin üzerine nişan almanız.

NASIL ÇALIŞIYOR

Wii’nin kumanda sistemi konsola bağlanan ve TV’nin üstüne ya da altına konulan bir kontrol barından oluşuyor. Daha sonra tamamen kablosuz olan Wiimote’u ve bazı oyunlarda Wiimote’a bağlayarak diğer elinizde kullandığınız Nunchuck aparatını hareket ettirerek oyunları oynuyorsunuz. Bu teknoloji basitçe bir kumandanın üzerine yerleştirilmiş tilt sensöründen ya da kamera ile 2 boyutlu hareket sezen teknolojilerden farklı ve Nintendo üzerine patentli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!