Salda yağışla rahatlar

Güncelleme Tarihi:

Salda yağışla rahatlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2020 07:00

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü’nde kuraklık ve yağışların azlığı nedeniyle su seviyesinin son 10 yılda 30 metre çekilmesi endişeye neden oldu. Hürriyet Salda Gölü’ndeki çekilmenin nedenini Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulu üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu’na sordu.

Haberin Devamı

Salda Gölü’nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulu tarafından takip edildiğini söyleyen Gökçeoğlu, “Türkiye’deki bütün tabiat varlıkları takip ediliyor. Bunun içerisinde Salda Gölü de var. Özel çevre koruma bölgesi olduğu için Salda Gölü çok iyi bir şekilde korunuyor. Salda Gölü kapalı bir havza olduğu için yağış ve yeraltı sularıyla beslenirken buharlaşma ile su kaybediyor. Salda Gölü’nün eski haline dönmesi için kaybettiği su kadar beslenmesi lazım. Şu anda Salda Gölü için tedirgin olunacak bir durum yok. Yağışlı döneme girdiğimizde sularda yükselme olur. Salda Gölü hızlıca eski haline döner” dedi.

AHŞAP ÜNİTELER YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Salda Gölü’nde kıyıya yakın bölgeye ahşap üniteler yerleştirildiği görüldü. Ahşap birimlerde ziyaretçilerin yeme-içme, tuvalet ve dinlenme gibi günübirlik ihtiyaçları karşılanacak. Ziyaretçilerin otopark ihtiyacı da gölden 2 kilometre uzakta oluşturulacak alanda çözülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!