Şakaktan tek kurşun: Türkmenistanlıların haraç infazı

Güncelleme Tarihi:

Şakaktan tek kurşun: Türkmenistanlıların haraç infazı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 22:17

İstanbul’da kendilerine haraç vermeyen Türkmenistanlı bir kişiyi infaz ederek hastane bahçesine bırakan biri üniversite öğrencisi 2 Türkmenistanlı yakalandı.

Haberin Devamı

Türkmenistan’dan gelen Merdan Turgayev(37) Fatih’de bir restoranda garson olarak işe başladı. Kendisi gibi Türkmenistan’dan gelerek İstanbul’a yerleşen Hakim Hamreyev(19) ve özel bir üniversitede okuyan Hashımjan Rustamov,(23) iddiaya göre, kız arkadaşlarını taciz ettiği iddiasıyla Turgayev’den haraç istiyordu.

ŞAKAKTAN KURŞUN

Turgayev taciz olayının yalan olduğunu söyleyerek buna karşı çıkıyordu. Önceki akşam saat 20.35 sıralarında Hamrayev, Rustamov ile birlikte 3 kişi Turgayev’in çalıştığı restorana geldi. 3 kişi, bir süre konuştuktan sonra Turgayev ile tartışmaya başladı.

Şakaktan tek kurşun: Türkmenistanlıların haraç infazı

Tartışma kavgaya dönüşünce 3 kişi, Turgayev’i bir otomobile zorla bindirerek kaçırdı.  Aracı bindirdikten 10 dakika sonra Trugayev aynı araçla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesine bırakıldı. Turgayev, başından vurulmuştu ve ağır yaralıydı. Hastane polisi aracın içindeki yaralı Turgayev’i farketti. Hemen hastanede ameliyata alınan Turgayev, şakağına aldığı kurşun darbesi nedeniyle kurtarılamadı.

2 TUTUKLAMA

Haberin Devamı

Asayiş Şube Cinayet Büro ve Fatih Araştırma Büro Amirliği ekipleri, cinayeti çözmek için harekete geçti. Kamera görüntüleri incelendi. Turugayev’i çalıştığı restorandan zorla kaçıran Hakim Hamreyev ve Hashımhan Rustamov tespit edildi.

Şakaktan tek kurşun: Türkmenistanlıların haraç infazı

Turgayev’i hastaneye de Rustamov’un bıraktığı sapandı. Tespitlerin ardından 2 kişi gizlendikleri adreslerde gözaltına alındı. 2 kişinin emniyette cinayet iddiasını kabul etmedikleri öne sürüldü. 2 kişi tutuklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!