Sahte vücut geliştirme ilacına baskın

Güncelleme Tarihi:

Sahte vücut geliştirme ilacına baskın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 09:04

İstanbul’da, vücut geliştirme sporu yaparken 6 yıl önce dizinden sakatlanan Hakan B.’nin Pendik’te kurduğu imalathanede yaptığı sahte vücut geliştirme ilaçlarını internet üzerinden dünyanın dört bir yanına sattığı iddiasıyla gözaltına alındı. İmalathane ve evde yapılan aramada sahte vücut geliştirme ilaçları ve sahte ilaçların yapımında kullanılan malzemeler ele geçti.

Haberin Devamı

Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Pendik’te bir depoda sahte vücut geliştirme ilaçları hazırlandığı ihbarı yapıldı. Kaçakçılık Şube ekipleri harekete geçerek, depoyu takibe aldı. Önceki gün depodan bir koli çıkartılarak PTT şubesine götürüldüğü belirlendi.

Sahte vücut geliştirme ilacına baskın

Harekete geçen ekipler, eş zamanlı operasyon başlattı. İmalatı yapan kişinin evine, deposuna ve PTT şubesine girildi. İlaçları üreten Hakan B. (40) ve koliyi PTT şubesine getiren Ali E. (31) gözaltına alındı. Depoda, evde ve PTT şubesindeki kolide yapılan aramada , 136 kilogram kimyasal madde, ilaç yapımında kullanılan makine, yedi hap kalıbı, bir elek, üç plastik kürek, bir hassas terazi, üç bin 700 adet farklı markalarda tablet halde ilaç, 365 adet farklı markalarda sıvı ilaç, birer kiloluk, içinde kimyasal toz bulunan 12 kutu ele geçti.

Haberin Devamı

Sahte vücut geliştirme ilacına baskın

''TÜRKİYE’DE FAZLA MÜŞTERİM YOK''

İlaçları imal eden Hakan B., emniyetteki ifadesinde, vücut geliştirme sporuyla uğraşırken 6 yıl önce dizinden sakatlanması nedeniyle, sahte vücut geliştirme ilaçları üreterek satmaya karar verdiğini belirtti.

Hakan B, ifadesinde, “İlaçlar için hammaddeyi Çin ve Bulgaristan’dan getiriyordum. İnternette vücut geliştirme sporu yapanların forum sitelerinde bağlantı kurduğum dünyanın dört bir yanındaki kişilere satıyordum. İlaçları 25 ile 100 dolar arasında satıyordum. Vücut geliştirme ilaçlarının yanısıra bu ilaçları dengeleyici ilaçlarda hazırlayıp satıyordum. Bazı ilaçları ise yurtdışından getirtiyor ve satıyordum. Türkiye’de fazla müşterim yok” dediği öne sürüldü.

Gözaltına alınan Ali E’nin üretime karışmadığı, ilaçları PTT şubelerine götürerek gönderilecek ülkelere kargo yoluyla gönderdiği saptandı.

İlaçların ABD, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amman ve Bulgaristan olmak üzere çok sayıda ülkeye gönderildiği belirlendi. Hakan B. ve Ali E. savcılık talimatıyla ifadelerinin ardından serbest kaldı. El konulan ilaçlar incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı ve Sağlık Bakanlığı’na gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!