Sahte araç ruhsatı şebekesine operasyon

Güncelleme Tarihi:

Sahte araç ruhsatı şebekesine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 11:56

AKSARAY’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, araçlara sahte ruhsat ve emisyon ölçüm kartı düzenleyen şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

Aksaray, Konya ve Nevşehir’de eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda, 38 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 35’i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 3’ü sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilecek.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir şebekenin araçlara sahte ruhsat ve emisyon ölçüm kartı düzenlediği istihbaratını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma şüphelileri takibe aldı. Jandarma ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu, dün saat 20.00 sıralarında Aksaray, Konya ve Nevşehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. ‘Fuar 04’ adı verilen oerasyonda 51 kişi oldukları belirlenen şebeke üyelerinden 38’i gözaltına alındı.

Ev ve işyerinde yapılan aramalarda da 9 milimetre çapında 150 tabanca fişeği, 35 sahte emisyon ölçüm kartı, 17 sahte araç ruhsatı, 4 sahte sigorta belgesi, 1 sahte 100 YTL'lik banknot ve 1 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 35’i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Mehmet Akduman (36) ile Cumali Saltan (32) ve Şuayip Başak’ın (26) sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Şebeke elebaşının yardımcısı olduğu iddia edilen Şerafettin Kaplan ile birlikte firarda bulunan 12 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!