Sağlık Bakanlığı personel alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir? İŞKUR tarafından yedek kura yapılacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımı kura sonuçları nasıl öğrenilir İŞKUR tarafından yedek kura yapılacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 18:45

Sağlık Bakanlığı tarafından ilkokul mezunu, engelli ve eski hükümlü 5 bin 298 vatandaşın personel alımı için yapılan kura çekimleri tamamlandı. Ankara'da 25-26 Ekim tarihlerine noter huzurunda yapılan kura çekiminin ardından, kazanan adayların isimleri de açıklandı. Söz konusu kura çekimine katılmaya hak kazanan adaylar kura sonuçlarını sorguluyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın illerdeki ihtiyacına göre farklı pozisyonlarda çalışacak olan personeller, İŞKUR tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucu belli oldu. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapılacak alımlar için kuraya katılan vatandaşlar, sonuçları öğrenmek istiyor. İşte, İŞKUR kura sonucu sorgulama ekranı...

KURA SONUCU SORGULAMA

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı için kura işlemi 25-26 Ekim 2018 tarihlerinde noter huzurunda gerçekleştirildi. Katılımcılar, 25-26 Ekim 2018 tarihinde çekilmiş olan kura sonuçlarını https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden öğrenebilirler.

Haberin Devamı

KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YANLIŞ VE YANILTICI BEYANDA BULUNANLARIN ATAMASI YAPILMAYACAK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

YEDEK KURA YAPILABİLİR

Atanmaya hak kazananlardan göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığından göreve başlatılamayanların yerine, ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar noter kurası ile belirlenecektir.

BAKMADAN GEÇME!