Sağlık Bakanı açıkladı: 'Zırhlı ambulanslar' geliyor      

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı açıkladı: Zırhlı ambulanslar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 09:33

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olaylarında ambulanslara yönelik gerçekleşen saldırılar nedeniyle, zırhlı ambulansların devreye gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

TGRT Haber'de dün akşam gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti:“(Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ziyareti) Sağlık alanında bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk.

Biliyorsunuz kendisi de Şırnak’ı ziyaret etti geçtiğimiz günlerde. Sağlık alanında bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. Hekim açığı var sonuçta. Bizim olduğu kadar onların da hekim ihtiyaçları oluyor. Hem bu konularda hem de bölgedeki durumla ilgili görüştük.

ZIRHLI AMBULANS DEVREYE GİRİYOR

Önümüzdeki günlerde zırhlı ambulanslar devreye girecek.

Özellikle o bölgelerde zırhlı ambulanslar hizmet verecek. Çok ciddi olaylar yaşanıyor. Hastaneye roketatar geliyor. Hekimlerimiz sağlık personelimiz sığınağa iniyor. Doğum bekleyen anneler var, yatan hastalar var. Bunları bırakıp nasıl geri çekilebilirsiniz? Her türlü tedbiri alıyoruz. Ulaşılamayan bölgelere emniyet güçlerimizin desteği ile gidiyoruz. Normal hastalıklar dolayısıyla polikliniklerimize gelen hasta sayısı azaldı. Doğum ve diyaliz ve acil durumları çözmekte sorunumuz yok. Bölgede bir hafta 10 gün sonra bölge tamamen temizlendikten sonra eskisinden çok daha iyi koşullarda sağlık ve diğer alanlarda hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!