Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Haberin Devamı

Tweet gibi haberin hazin sonu

Taraf Gazetesi İKSV’den bir gün önce konser açıklamaya kalkınca Morrissey konserini Pozitif yapıyor oldu. E hayırlı olsun...

İngiliz şarkıcı Morrissey tekrar İstanbul’a geliyor. En son 2006’da Parkorman’da müthiş bir konser izlemiştik. Bu sefer üstat İKSV’nin 19. Caz Festivali’ni şereflendirecek. Bu pek güzel haberi Morrissey’in kişisel sitesindeki turne bölümünden “İsrail ve Türkiye tarihleri açıklanacak” diye çıtlattıklarında evde kendimi kaybedip halay çektiğimi de dün gibi hatırlıyorum. Ama derdim sıkıntım bitmiyor, bitemiyor. İstanbul Caz Festivali düzenleyicisi İKSV, konseri 4 Nisan perşembe açıkladı ama Taraf Gazetesi zaten 3 Nisan’da haberi patlatmıştı. Nasıl mı? Tabii ki ecnebilerin ‘epic fail’, mahallilerin skandal diye tabir edebileceği cinsten bir habere imza atarak... 3 Nisan 2012 çarşamba günü gazetenin 17. sayfasındaki haberde ‘Eylül’de ruhumuza biber sürecekler’ başlıklı haberde Morrissey kastedilerek “Ünlü yıldızın temmuz ayında gerçekleşecek Efes One Love festivalinde sahne alacağı tahmin ediliyor” deniyor. Merak ettiğim ne zamandan beri tahminlere göre haber yapıldığı... Haberi yazan kişi Efes One Love organizatörü Pozitif’i ya da İKSV’yi arayıp ‘tahmini’ haberlerini teyit etseydi konseri Pozitif’in yaptığını iddia etmeyecekti. Ama anladığım kadarıyla gazete haberleri de artık Twitter’a tweet atar gibi yazılıyor. Bu haberlerin de doğruluğunu araştırmayan -ki zorunda değil- okuyucu haberleri sosyal medyada paylaşınca ortalık karışıyor. Doğrusuysa şu: Morrissey 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında 19 Temmuz’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sahne alacak. Biletlerse 28 Nisan’dan itibaren Biletix’ten ve İKSV merkezinden alınabilecek.

Haberin Devamı

Güzeller İçinden Seçtim
Soundgarden - Live To Rise

Sahnede izlersem aklımı kaçırabilecek kadar seviyorum bu grunge devini. ‘Live To Rise’ da ‘Avengers’ filmi için hazırladıkları son şarkıları. Çok beğendim, çok olgun ve bir o kadar da eskisi gibiler. Chris Cornell’in sesi ve Kim Thayil’in o paslı gitar tonu hâlâ aynı. 1996’dan beri birlikte albüm yapmayan ekip bu yıl tekrar turneye çıktı. İngiltere ve Almanya civarlarına giderseniz tarihleri kontrol edin. Belki buraya da gelirler kim bilir... Dersimize çalışmak içinse Badmotorfinger ve Superunknown albümleriyse tavsiyemdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!