Rüya değil gerçek

Güncelleme Tarihi:

Rüya değil gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

2.5 milyon Alman turist Akdeniz'e akacak

Berlin ve Moskova Turizm Fuarları'nın gözdesi Akdeniz sahilleri oldu. Turizmciler, turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 30 artış bekliyor.

Akdenİz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Berlin ve Moskova Turizm Fuarları değerlendirmesini yaptığı toplantıda turizmcilere uyarıda bulundu. AKTOB Başkanı Ahmet Barut ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de hazır bulunduğu basın toplantısında, mayısta Almanların Antalya'ya akın edeceğinin müjdesi verildi.

Almanlar ve Ruslar geliyor

Barut, bu yıl Antalya'ya 2.5 milyon Alman turist beklendiğini ve bu rakamlarla 1998 rakamlarına ulaşılacağını ifade etti. Turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış beklediklerini anlatan AKTOB Başkanı, ‘‘Fuarlardan edindiğimiz izlenime göre Rusya ve BDT ülkelerinden de yoğun talep olacak’’ dedi.

Turizmcilere büyük görev

Türk turizminin istenilen seviyeye gelmesi için turizmcilere büyük görev düştüğünü kaydeden Barut, turizmcilere şu uyarılarda bulundu: ‘‘turizmin gereklerini yerine getirebilmek, tüketici hakkına saygı duyup turistten haksız kazanç sağlamamak, ırk, din ve cinsiyet hususunda ön yargılı davranmamak’’

Gazetecilere sitem etti

Sheraton Voyager Otel'deki basın toplantısında Barut ile gazeteciler arasında geçen ‘‘Çıplak turist fotoğraflı haber’’ diyaloğu dikkat çekti. Pehlivan tefrikası gibi çıplak turist haberi yapılmasını eleştiren Barut, ‘‘Turizm çıplak turist fotoğrafından ibaret değil. Tiraj artırmak için yapılıyor ve haber değeri taşır mı bilemiyorum’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!