Rus çarının kemikleri bulundu

Güncelleme Tarihi:

Rus çarının kemikleri bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 22:45

Rus arkeologları, ömrünün büyük bölümünü tutukevinde geçiren Rus çarlarından 6. Ivan'ın kemiklerini buldu.

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin haberine göre, Rusya'nın kuzeyindeki Arkhangelsk bölgesinde araştırma yapan Rus arkeoloji ekibini yöneten Anatoli Karanine, bugüne kadar nerede gömülü olduğu bilinmeyen Rus Çarı Ivan Antonoviç veya 6. İvan adıyla bilinen Rus hükümdarının kemiklerini bulduklarını açıkladı.
Karanine'nin yönettiği ekip, Arkhangelsk bölgesindeki Kholmogory kentinde bulunan bir kilisenin yakınlarında yaptığı araştırmalar sonucu, kalın tahtadan yapılmış bir tabut buldu.
Karanine, "Tabutun içinde bulduğumuz kemiklerin 6. İvan'a ait olduğundan yüzde 100 eminiz" dedi.
Rusya'yı 1740 yılından 1741 yılına kadar yöneten ve Romanov sülalesine mensup olan 6. İvan, Romanov'un rakipleri tarafından tahtan indirilmiş ve hapsedilmişti.
Kendisini kurtarmak isteyen taraftarları Rusya'nın kuzeybatısındaki Saint-Petersbourg'da tutuklu bulunduğu hapishaneye saldırı düzenledikleri sırada, 6. İvan tutukevinin gardiyanları tarafından 23 yaşında öldürülmüş ve kemikleri bugüne kadar bulunamamıştı.
Karanine, buldukları kemiklerde, aynen 6'ıncı İvan'ın öldürüldüğü şekilde, bıçak izleri bulunduğunu belirtti.
6. İvan, Rus imparatoriçesi Anna Ivanovna'nın ölmesinden 2 ay sonra tahta geçirilmiş, ancak çocuk hükümdar, Büyük Petro'nun kızı Elizabet ve taraftarları tarafından tahtan indirilip, ömrünün sonuna kadar hapsedilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!