RTÜK'e ilginç şikayetler

Güncelleme Tarihi:

RTÜKe ilginç şikayetler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radyo ve televizyon yayınlarından şikayetçi olan vatandaşlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun ‘‘178 Alo RTÜK’’ hattına telefon yağdırdı. 6 ayda 8 bin 895 kişi, radyo ve televizyon yayınlarını RTÜK'e şikayet etti. Arayanların çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu şikayetler arasında müstehcen yayınlarla ilgili olanlar 2 bin 318 başvuru ile birinci sırada yer aldı. Servise, ‘‘Türk aile yapısının korunması’’ ve ‘‘Toplumun milli manevi değerleri’’ konusunda 2 bin 166 telefon ulaşırken, 1821 başvuru da şiddet içerikli yayınlardan yakınan vatandaşlardan geldi.

İzleyicilerden bazı ilginç şikayetler de Alo RTÜK hattına iletildi. Bir izleyici çok sevdiği bir filmin tekrar yayınlanması için RTÜK'ün aracı olmasını talep ederken, bir başkası, kaçırdığı pembe dizinin kendisinin uygun olduğu gün ve saatte tekrarlanması için RTÜK'ün yardımcı olması ricasında bulundu. Bir izleyici, bir kanalın ana haber bültenini izleyen oğlunun, spikerin sesini duyunca başka odaya kaçtığını ifade ederek, spikere ekranın yasaklanmasını istedi. Bir başka izleyici ise televizyonundaki görüntünün bozuk olduğundan yakınarak RTÜK'ten bir teknisyen göndermeleri talebinde bulundu.

Öte yandan, izleyicilerden bazı ilginç şikayetler de Alo RTÜK hattına iletildi. Bir izleyici deodorant reklamının müstehcen olduğundan yakınarak bunun gece yarısından sonra yayınlanmasını talep ederken, bir başkası da istekte bulunduğu şarkıyı çalmayan radyonun kapatılmasını istedi.

Görme özürlü bir izleyici ise yayın durdurma cezası uygulanan televizyon kanallarının bu cezaları hem yazılı hem de sesli olarak tekrarlaması isteğinde bulundu. İstanbul'dan arayan bir ilkokul öğrencisi ise yayın durdurma cezası alan kanallarda gün boyu ders programı, belgesel ve TEMA tanıtımlarının yayınlanmasını önerdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!