‘RTÜK Ender’, uydu yayınlarını engelleyen TV'nin kablosunu kesti

Güncelleme Tarihi:

‘RTÜK Ender’, uydu yayınlarını engelleyen TVnin kablosunu kesti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

EDİRNELİ Ender Porna, uydu yayınları izlemesini engelleyen yerel TV'nin kablolarını keserek, yayınını durdurdu. Porna, ‘‘Defalarca rica ettim, dinlemediler. Benim televizyon seyretme hakkımı elimden alıyordu. Ben de makasla kabloyu kestim’’ dedi.

Talatpaşa Caddesi'nde, Meriç Apartmanı'nın en alt katından yayın yapan yerel ETV televizyonu, vericisini de apartmanın çatısına koydu. Yaklaşık 4 yıldır yayınını sürdüren ETV, üst katta oturan Porna'nın uydu yayınlarını izlemek için çanak anten almasıyla sorun yaşamaya başladı. Televizyon vericisinin kendi alıcısını etkilediğini ve televizyon seyredemediğini söyleyen Porna, durumu ETV yetkililerine iletti. Yaklaşık 2 yıl sabreden ncak bir sonuç alamayan 45 yaşındaki 2 çocuk babası Porna, balkonunun önünden geçen TV vericisine giden kabloyu makasla keserek, yayını durdurdu.

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne Milletvekili Ümran Akkan'a ait olan ETV yetkilileri tarafından tehdit edildiğini söyleyen Tekel memuru Porna, artık dayanacak gücü kalmadığı için kabloyu kestiğini anlattı. ETV Haber Müdürü Fikri Yalın, vericilerinin yerinin değişmesinin mümkün olmadığını belirterek, ‘‘Biz belli frekanstan yayın yapıyoruz, onların alıcısının yerini değiştirmesi lazım. Biz televizyon yayınlarını belli sebeplerden ötürü RTÜK'ün kestiğini biliyorduk, ancak bizim yayınımızı RTÜK değil, bu görevi üstlenen komşumuz kesti. Hakkında suç dyurusunda bulunacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!