RP'den gazetelere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

RPden gazetelere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP, Genelkurmay'ın kendisiyle ilgili Libya ve Suudi Arabistan'dan para aldığı suçlamaları konusunda karşı atağa geçti. RP, Genelkurmay'ın, kapatma davasını görecek olan Anayasa Mahkemesi'ne iletilen bu suçlamalarını yayınlayan gazete ve gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulundu. RP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal da, RP'yi, Libya ve Suudi Arabistan'dan para almakla suçlayan Genelkurmay'ı da üstü kapalı biçimde tehdit etti.

RP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, dün yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Başsavcılığı tarafından açılan dava nedeniyle bazı gazetelerde RP aleyhine ‘hilafı hakikat haberlerin' yayınlandığını belirtti. Son olarak Sabah Gazetesi'nde ‘Refah Partisi'nin Libya'dan, Suudi Arabistan'dan büyük miktarlarda para aldığı' şeklinde gerçekle hiçbir ilgisi olmayan haberler yer aldığını kaydeden Kazan, açıklamasında şöyle dedi:

‘‘İşbu asılsız ve gerçek dışı haberlerin amacı milletimizce de öteden beri bilinmektedir. Türkiye bir hukuk devletidir. 14'üncü kuruluş yıldönümünde 4 milyon kayıtlı üyeye ve TBMM'de en fazla üyeye sahip bir partiye yapılan bu haksız, asılsız, düzmece ve de iftira niteliğinde olan itham, isnad ve suçlamalardan dolayı adı geçen gazetenin tüm sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.''

GENELKURMAY'IN ADI KARIŞTIRILDI

Kazan yazılı açıklamasından 3 saat sonra yeni bir açıklamayla, ‘Genelkurmay Başkanlığı'nın alınmaması için' sözlerine açıklık getirdi. Kazan, yenilediği açıklamasında, ‘‘Bu neşriyatta, gazetenin uydurduğu kabullerle bir ilgisi olmadığı halde (Genelkurmay tarafından gönderilen dosyadaki belgeler) tabiri kullanılarak kendi yalan haberine Genelkurmay'ın adını da karıştırmaktadır'' dedi.

RP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal da, RP'yi, Libya ve Suudi Arabistan'dan para almakla suçlayan Genelkurmay'ı da üstü kapalı bir biçimde tehdit etti. Tekdal, siyasi partiler ve liderlerle ilgili araştırma yaparak görevinin dışına taşıp, isnat ve suçlamalarda bulunanların bunun sonuçlarını göğüslemek zorunda kalacaklarını belirterek, bu görevliler hakkında soruşturma açılacağı iddiasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!