Roosevelt ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Roosevelt ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:40

Birleşmiş Milletler 68’inci Genel Kurulu’nun açılışı için ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Genel Kurul’a hitap edecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, önceki gün ABD’nin 32’nci Başkanı Franklin D. Roosevelt’in adına kurulan Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi’ni ziyaret etti. New York’a 2 saat mesafedeki Hyde Park kasabasında, Franklin D. Roosevelt ve eşi Eleanor Roosevelt’in yaşadıkları evi de gezen Gül çiftini, Roosevelt’lerin torunu David Roosevelt kapıda karşılayarak “Evimize hoşgeldiniz” dedi.

ABDÜLHAMİD’İN TELGRAFI

Kütüphanede, Franklin D. Roosevelt’in akrabası ve eşinin amcası olan ABD’nin 26’ncı Başkanı Theodore Roosevelt ile dönemin Osmanlı sultanı 2’nci Abdülhamid arasındaki yazışmalar da yer alıyor. 2’nci Abdülhamid, Roosevelt’in zatürreye yakalanan oğluna acil şifalar dileyen bir telgrafı ve Roosevelt’in Sultan’a kendi el yazısıyla gönderdiği teşekkür mektubunun örneğini kütüphanede görmek mümkün. Gül, ziyaretini, kendisini New York’ta izleyen 40 kadar Türk gazeteciden habersiz gerçekleştirdi.

BAKMADAN GEÇME!