Rezidans Cinayeti sanığına ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istendi

Güncelleme Tarihi:

Rezidans Cinayeti sanığına ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 09:27

ÜMRANİYE’DE geçtiğimiz yıl Eylül ayında Karaman Towers isimli rezidansta tek başına yaşayan 34 yaşındaki Fatma Ş.’yi, boğazını bıçakla keserek öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme’de yakalandıktan sonra, “Beni videoya çekmiş, benden şantajla para alıyordu. Bunu birkaç kez tekrarladı” diyen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen 33 yaşındaki Köksal Şahin hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ ve 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Ümraniye Çamlık Mahallesi Keten Sokak’ta geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Karaman Towers isimli rezidansta tek başına yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Ş. (34), kendisinden haber alamayınca evine gelen kadın arkadaşı ve rezidansın kapıcısı tarafından boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Polis ekipleri, olayla ilgili yaptığı araştırmada cinayeti, Fatma Şerban’la bir süredir beraber olduğu iddia edilen ve olay gecesi eve geldiği kamera kayıtlarında da belirlenen Köksal Şahin’in (33) işlediğini tespit etti. Olaydan bir gün sonra İzmir Çeşme’de tatil yaparken yakalanan Köksal Ş., İstanbul’a getirildikten sonra emniyetteki sorgusunun ardından, Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Adalet sarayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatma Ş.’nin (Şerban) yalnız yaşadığı ve geçimini sağlamak için bazı erkekler ile cinsel ilişkiye girdiği, Köksal Şahin’in de bu durumdan istifade ederek kadınla ilişki yaşadığı, telefon kayıtları incelemesinden olay günü Şahin’in 34 yaşındaki kadının evinde olduğunun ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Evde aralarında geçtiği düşünülen tartışma sonucu Köksal Şahin’in bir bıçak ile Fatma Ş.’ye çok sayıda darbe vurduğu, canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme eylemini gerçekleştirdiği belirtilen iddianamede, Şahin’in cep telefonu, tek taş yüzük ve bir miktar parayı alarak olay yerinden ayrıldığı anlatıldı.

Şüphelinin soruşturma aşamasında, “Fatma Ş. beni videoya çekmiş benden şantajla para alıyordu. Bunu birkaç kez tekrarladı” şeklinde iddiada bulunduğunun belirtildiği iddianamede, Köksal Şahin’in bu olayı tek başına mı yoksa başka kişilerin yardımı ile mi gerçekleştiği konusunda açıklık olmadığı, ancak başka şahısların da olaya karıştıkları yönünde yoğun bir şüphe olduğu ifade edildi.

Savcılık, Köksal Şahin hakkında, “Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ , “Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme” ve “Hırsızlık” suçlarından da 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!