Rektör Aşkın'a potasyum diyeti uygulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Rektör Aşkına potasyum diyeti uygulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2005 13:33

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Rektör Yücel Aşkın'a potasyum eksikliğini gideren diyet uygulandığını söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde aynı koğuşu paylaştığı YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intiharının ardından geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan ve 13 Kasım tarihinden bu yana hastanede tedavi gören Rektör Yücel Aşkın'ın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Aşkın'ın genel sağlık durumu hakkında bilgi veren Şahin, hastanın yoğun bakımdaki tedavisinin şu anda gerekli olduğunu, Aşkın'ın damardan beslendiğini, oksijen tedavisi aldığını ve EKG ile monitörden sürekli izlendiğini bildirdi.
Şahin, Rektör Yücel Aşkın'ın hayati tehlikesinin azalarak sürdüğünü, ancak tamamen ortadan kalkmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Basında hocamızın hastane dışından diyet yemeği aldığı ya da odasından kahkahalar geldiği yönünde haberler var. Bu gerçek dışı bir beyan. Hocamıza potasyum eksikliği nedeniyle potasyum zenginliği içeren diyet uygulanıyor. Bu nedenle Aşkın'a normal hasta mönüsü veremiyoruz. Çünkü hasta normal bir hasta değil. Sayın Aşkın'a potasyum eksikliğini giderecek bir diyet uygulanıyor.”

Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Aşkın'ın savcılık izni dahilinde sadece eşi Oya Aşkın'la görüşebildiğini belirterek, Aşkın'ın önceki gün eşiyle 10 dakikalık görüşmesi olduğunu, sağlık durumu açısından eşiyle daha fazla görüşmeye müsaade etmediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!