Son dakika: Reina'ya saldıran teröristle ilgili yeni detaylar

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Reinaya saldıran teröristle ilgili yeni detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 08:56

İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'daki terör saldırısında son dakika bilgiler... Güvenlik güçleri teröristin hangi ilçeden taksiye bindiğini, hangi güzergahı kullanarak Reina önüne geldiğini belirledi. Teröristin eşgali, uyruğu, bağlantıları da tespit edildi. Daha önce Reina'da keşif yaptığı değerlendiriliyor. Öte yandan saldırıya ait görüntüleri analiz eden Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar terörist için "yakın mesafe ve/veya meskun mahallerde tecrübeli. Bir de sağ tarafından mermi yemiş gibi. Adımları simetrik değil" tespitinde bulundu. Hain terör saldırısıyla ilgili olarak düzenlenen operasyonda, İstanbul'da 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Ortaköy'deki Reina'ya yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği 65 kişinin de yaralandığı terörist saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. 

CNNTürk muhabiri Hakan Tunç bu sabah son bilgileri paylaştı... Yayın yasağı nedeniyle belli bilgileri paylaşan Tunç şunları söyledi:

"Saldırgan hala aranıyor. Saldırganın eşgali, bağlantıları, uyruğu ve yüzü mevcut. Polis çalışmaları sürdürüyor. Saldırganın eşgal bilgisi kesinleşti. İsmi açıklanmayan teröristin gerçek fotoğrafı ortaya çıktı. Polis dün gece şüphelinin fotoğrafını basınla paylaştı.

Son dakika: Reinaya saldıran teröristle ilgili yeni detaylar

Güvenlik güçleri dün akşam teröristin güvenlik kameraları görüntülerinden elde ettiği fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. 

Haberin Devamı

Olay Yeri İnceleme Şubesi tüm delilleri topladı. Delillerle ilgili çalışmalar sürüyor. Polis kriminal çalışmaları da devam ediyor. Terörist, uzun namlulu bir silah kullanmıştı. Kaçarken de silahı olay yerinde bırakmıştı. Silah, mermi çekirdekleri, boş kovanların balistik incelemesi sürüyor.

TOPLAM 7 DAKİKA

01.15 saldırının başlangıcı, 1.22 saldırganın kaçışı. Toplam 7 dakika içerisinde terörist 39 kişinin canını alıyor, 65 kişiyi yaralıyor, üzerini değiştiriyor ve gözlerden kayboluyor. Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde teröristin ateş açarak Reina'ya girdiği görülüyor. Onun gelişini gören kişiler kendilerini can havliyle yere atıyor. Görüntüleri inceleyen güvenlik görevlileri teröristin bir profesyonel bir cani olduğunu düşünüyorlar.

KAYITLAR GERİYE DÖNÜK İNCELENİYOR

MOBESE kayıtları, güvenlik kamerası kayıtları geriye dönük olarak tek tek inceleniyor. Hangi ilçeden taksiye bindi, hangi güzergahı izleyerek Reina'nın önüne geldi hepsi belli, bağlantıları belli. Teröristin daha önce olay yerinde keşif yaptığı düşünülüyor. Eğlence mekanını çok iyi bildiği değerlendiriliyor"

TERÖRİSTİN ANALİZİ

Saldırıya ait güvenlik kamerası görüntülerini analiz eden Terör uzmanı Emekli Yüzbaşı Abdullah Ağar teröristle ilgili dikkat çeken tespitlerde bulundu. Ağar terörist için “Terörist kalçadan atışta ve çabuk atışta çok iyi. Böyle bir meleke oluşması için binlerce mermi atmaya ihtiyacı var. Bu mermileri atmış, hem de gerçek çatışma ortamlarında. Masum insanlara ateş etme konusunda ise hiç tereddütü yok. Tam bir katil. İnsan etine çok ateş etmiş. Yakın mesafe ve/veya meskun mahallerde tecrübeli. Bir de sağ tarafından mermi yemiş gibi. Adımları simetrik değil” dedi.

Haberin Devamı

Tüm bunların teröristin ‘eğitimli bir saldırgan’ olduğuna işaret ettiğini belirten Ağar “İçeride kalış süresinin sadece 5 buçuk dakika olduğu ve süre içinde 6 şarjör değiştirdiği ifade ediliyor. Kaleş’te 180 mermiye denk geliyor. Saldırgan; kararlı, pratik, nasıl sonuç alınacağını bilen, soğukkanlı, uzman ve sızma eylem, sıyrılma güdümlü” diye konuştu.

YARALILARI DA ÖLDÜRDÜ!
Bacağından yaralanan bir turist ambulansla bindirildiği esnada “Elinde uzun namlulu silah vardı. Herkesin üzerine ateş ediyordu. Yere düşenlerin kafasına ateş ediyordu. İzdiham oldu” dedi.

45 SANİYE SİLAH SESLERİ HİÇ KESİLMEMİŞ!

Saldırıyla ilgili ilk görüntü kaydı, teröristin güvenlik kamerasına takıldığı saat 01.20.50’de. Teröristle ilgili ikinci güvenlik kamerası kaydı ise 01.23.00’de çekilmiş. Bu görüntülerde Reina’nın içinde hayat belirtisi yok. Ayakta kimse görünmüyor. Masalar dağınık. O görüntüde terörist, sakin bir şekilde üzerindeki montu çıkarıyor. Reina’da saldırı anına ilişkin bir başka görüntü de Boğaz’ın karşı kıyısından Beylerbeyi’nden çekilmış. Kayıtta 45 saniye boyunca silah sesleri hiç kesilmiyor. Kamera görüntüleri, saldırının birkaç dakikayla ifade edilecek şekilde, çok kısa süre içinde başlayıp bittiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DİĞER VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!