Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 00:31

İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'da düzenlenen terör saldırısında yeni gelişme. Reuters, Reina'daki 39 kişinin hayatını kaybettiği alçak terör saldırısını DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu. Katliamın detayları da ortaya çıkıyor. Terörist 4 şarjör değiştirip 120 mermi sıkmış, yere düşenlerin başına ateş etmiş!

Haberin Devamı

Reina'da yaşanan terör saldırısı, yılbaşı gecesi İstanbul’da kanlı yüzünü gösterdi. Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya taksiyle gelen terörist, bagajdan aldığı Kalaşnikof tüfekle çevreye rastgele ateş açarak kapıya yaklaştı. İlk olarak kapıda 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız’ı vuran teröristin ikinci kurbanı, polis memuruyla sohbet eden, bir turizm şirketinin şoförü Ayhan Arık oldu.

ÖNCE REİNA'IN ÜST KATINA ÇIKMIŞ

Bu cinayetlerin ardından içeri giren terörist önce Reina’nın üst katına çıktı. Burada alt katta eğlenenlerin üzerine ateş açtıktan sonra zemin kata inerek yakın mesafeden ateş açmayı sürdürdü. Polisin verdiği bilgiye göre içinde 30’ar mermi bulunan 4 şarjör değiştirdi. Reina’da yeni yılın gelişini kutlarken kendilerini terör saldırısının kucağında bulanların bir kısmı, canlarını kurtarmak için Boğaz’a atladılar.

ALTINDAKİ FARKLI KIYAFETLE KAÇMIŞ

Haberin Devamı

Terörist, büyük bir soğukkanlılıkla yerde yatan bazı yaralıların başlarına ateş etti, daha sonra üzerindeki montu çıkarıp, altındaki farklı bir kıyafetle Reina’dan ayrılıp izini kaybettirdi.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

Saldırı sırasında Reina'da olanlar dehşeti yaşadı. Reina'nın güvenlik görevlisi Emrah Altun "Duyduğum sese göre makineli tüfek vardı elinde" dedi. Saldırgan kulübe girince ne yaptığı sorusu üzerine Altun, "Kaçtık ne yapalım, kaçtık" yanıtını verdi. Altun'un ceketinin de boydan boya yırtıldığı görüldü.

YERE DÜŞENLERİN KAFASINA ATEŞ ETTİ

Reina katliamından 15 dakika önce yaklaşık 200 metre mesafede, Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yılbaşı kutlamaları vardı. Polisler de kutlamalar nedeniyle Ortaköy’ün giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi almıştı. Gece kulübündeki katliamın ardından yüzlerce polis olay yerine gitti. Ortaköy’ün giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen onlarca ambulans Reina’dan yaralıları taşıdı.

Bacağından yaralanan bir turist ambulansla bindirildiği esnada “Elinde uzun namlulu silah vardı. Herkesin üzerine ateş ediyordu. Yere düşenlerin kafasına ateş ediyordu. İzdiham oldu” dedi. Yürüyerek ambulansların bulunduğu noktaya gelen iki genç kız ise şoka girmişti. Yaralıların hastaneye sevk edilmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri Reina’da inceleme başlattı. Gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekiciye yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişinin bu taksi ile eğlence mekanına gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübüne saldırı düzenleyen kişinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde, elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı saldırgan kulüp kapısında görülüyor.

45 SANİYE SİLAH SESLERİ HİÇ KESİLMEMİŞ!

Saldırıyla ilgili ilk görüntü kaydı, teröristin güvenlik kamerasına takıldığı saat 01.20.50’de. Teröristle ilgili ikinci güvenlik kamerası kaydı ise 01.23.00’de çekilmiş. Bu görüntülerde Reina’nın içinde hayat belirtisi yok. Ayakta kimse görünmüyor. Masalar dağınık. O görüntüde terörist, sakin bir şekilde üzerindeki montu çıkarıyor. Reina’da saldırı anına ilişkin bir başka görüntü de Boğaz’ın karşı kıyısından Beylerbeyi’nden çekilmış. Kayıtta 45 saniye boyunca silah sesleri hiç kesilmiyor. Kamera görüntüleri, saldırının birkaç dakikayla ifade edilecek şekilde, çok kısa süre içinde başlayıp bittiğini gösteriyor. Polisin verdiği bilgiye göre ise saldırı 15-20 dakika sürdü.

Haberin Devamı

OĞLUM 10 YILDIR ORADA GARSONDU

Saldırının duyulmasının ardından Reina’da çalışanların ve eğlenmeye gelenlerin yakınları Ortaköy’e akın etti. Polisin yolu kapatması nedeniyle aile yakınları olay yerine gidemedi. Bazıları polisle tartıştı. Sinir krizi geçiren Fatma Geyik “Benim yeğenim koruma olarak çalışıyordu. Olayda yara almamış. Ancak arkadaşlarının çoğu ölmüş. Hepsini tanıyordum. Oranın çalışanları evimize gelip giden insanlardı” dedi.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

Aydın Uslu ise “Oğlum 10 yıldır orada garsonluk yapıyordu. Evde uyuyordum. Akrabalarım arayıp saldırıyı haber verdi. Ben oğlumu aradığımda ulaşamadım. Şimdi buraya geldim ama polisler hastanelere yönlendirdi” dedi. Sabah saatlerinde ise bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ortaköy-Arnavutköy yolu trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

SUUDİ ARABİSTAN, LÜBNAN, TUNUS, HİNDİSTAN...

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışması bir kişi hariç tamamlandı. Bu kapsamda kimlikleri tespit edilen, biri Irak, 11'i Türk, biri ise hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi ve kimlik tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

Otopsi işlemleri sona erip kimliği belirlenen 25 yabancı uyruklunun cenazesinin ise ailelerinin Türkiye'ye gelmesinin ardından yarın teslim edileceği belirtildi. Bunlardan 7'sinin Suudi Arabistan, 3'ünün Lübnan, 2'şer kişisinin Tunus, Hindistan, Fas, Ürdün ve Irak, birer kişisinin ise Kuveyt, Kanada, İsrail, Suriye ve Rusya Federasyonu vatandaşı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi
Görgü tanıklarıotomatik silahla etrafı tarayan saldırgandan kaçmak için masaların altına saklandıklarını belirtti.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

KADERE BAK: BOMBADAN KURTULMUŞLARDI

Güvenlik amiri Fatih Çakmak 35 yaşındaydı. Kendi güvenlik ekibiyle birlikte çalışıyordu. 10 Aralık’ta Vodafone Arena Stadı’na düzenlenen bombalı saldırı sırasında görevdeydi. Ölümden kıl payı kurtulmuştu. Yılbaşı gecesinde ise daha önce defalarca görev yaptığı Reina’daydı. Teröristin kurşunlarıyla ilk hayatını kaybedenlerden oldu.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

Otopsi işlemleri tamamlanan Çakmak’ın cenazesi ailesine teslim edilirken ağabeyi Erhan Çakmak, “Benim kardeşimi öldürdüler. Bir hiç uğruna öldü. Bana vatan sağolsun dediler. Eyvallah dedim. Hepsi vatanımız evladı dediler. Öldürdüler. Kardeşimi öldürdüler” diye konuştu. Saldırıda hayatını kaybedenlerden özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar da Fatih Çakmak’ın ekibinde çalışıyor du. O da Vodafone Arena’daki bombalı saldırıdan kurtulmuştu.

Beşiktaş’ta toplam 45 kişinin şehit düştüğü saldırıdan hemen sonra, Facebook’taki hesabından Vodafone Arena’nın fotoğrafını paylaşarak altına, “Severek geldiğim, gelmek için, göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin” yazmıştı.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

EŞİM ÜSTÜME KAPANDI

SALDIRIDA yaralanan eşi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sinem Uyanık, dehşet anlarını şöyle anlattı:
“Eğleniyorduk. Birden bire insanlar koşuşturmaya başladılar. Sonra eşim bana ‘sakın korkma’ dedi. Üzerime kapandı. İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Eşim, diğer insanlar kanlar içindeydi. Sonra ambulans ve polisi aradık. Polisi aradım ‘Sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi. Hiç kıpırdamadık. Sonra Özel Harekât girdi içeriye.”  

DİĞER VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

İSRAİL’DEN GELMİŞTİ

GECE kulübüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden biri de 19 yaşındaki İsrail vatandaşı Leanne Nasser. Saldırıda Nasser’in hayatını kaybettiğini İsrail Dışişleri Bakanlığı duyurdu. İsrail medyasının aktardığına göre, Türkiye’ye Tira kentinden gelen Nasser, üç arkadaşıyla birlikte Reina’da eğlenirken saldırıya hedef oldu. Saldırıda, Nasser’in bir arkadaşı da yaralandı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamada, “Yaralanan bir İsrailli kadın hastaneye kaldırıldı. Ancak hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırı sırasında gece kulübünde olan ikinci bir İsrailli kadından ise haber yok” demişti.

Son dakika: Reina saldırısını DEAŞ üstlendi

ACI MESAJ: YERE DÜŞTÜ KASKINIZ

POLİS memuru 21 yaşındaki Burak Yıldız , Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1.5 yıl önce mezun olmuştu. 10 Aralık’ta Beşiktaş Vodafone Arena’da terör saldırısında şehit olan meslektaşları için Instagram hesabında, “Yere düştü kaskınız, annenizin öpmeye kıyamadığı alnınızı koruyan. Bir sedyeye konuldu hayalleriniz, kim bilir kaçtı yaşınız. 20-21-22 ? Yaşınızla ölçülebilir mi ki yiğitliğiniz?” diye yazmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!