Prof. Dr. Şen'den yeni hafta için hava durumu uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 09:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 kenti 'sarı' kodla uyardı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, 'Trabzon, Samsun, Hatay, Sivas, Antalya’nın kuzeyinde risk var çok kuvvetli değil. Yarın da İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in kuzeyinde yağış var. Çarşamba gününden sonra 10 gün yağış yok. Bayramın birinci günü yağış olacak.' uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Prof. Dr. Şenden yeni hafta için hava durumu uyarısı Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Hava sıcaklığının İç Ege ve Trakya'da 2 ila 4 derece artacağı, İç Anadolu ile doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın ise genellikle yurdun batı ve kuzey kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kıyı Ege'nin güneyinde kuzeybatı ve Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BAYRAMIN 1. GÜNÜ YAĞIŞLI HAVA GERİ DÖNÜYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yurtta yağışların çarşamba günü etkisini kaybedeceğini belirtti. Prof. Şen'in hava durumu değerlendirmesi şöyle:

Bu son bir aydır Türkiye'deki yağışların düzensizliği sellere neden oluyor. Trabzon, Samsun, Hatay, Sivas, Antalya’nın kuzeyinde risk var çok kuvvetli değil. Yarın da İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in kuzeyinde yağış var. Çarşamba gününden sonra 10 gün yağış yok. Bayramın birinci günü yağış olacak.

Sıcaklık bugün İstanbul’da 27 derece. Hafta sonu yaz sıcakları başlıyor. Nem fazla olduğu için hissettiğimiz sıcaklık fazla. Nem fazla olduğu için biraz daha bunalıyoruz. Bayramın birinci günü sıcaklıklar azalıyor ve özellikle Marmara Bölgesi’nden itibaren yağış başlıyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 22
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra, iç kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Diyarbakır: Az bulutlu 33

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!