Polonya’da Norveç katliamı soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Polonya’da Norveç katliamı soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 14:39

Polonya’nın Worclaw şehrinde polis, Cuma günü Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen ikiz saldırılarla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Norveç televizyonu TV2, söz konusu kişinin, saldırgan Anders Behring Breivik’in bomba yapım malzemelerini satın aldığı internet mağazasının sahibi olduğunu bildirdi. Mağaza sahibinin Wroclaw'daki depolarından birinde de arama yapıldığı ifade edildi.

 

Reuters haber ajansı ise Polonya savcılığının saldırılarla ilgili olası bir bağlantıyı araştırdığını ancak henüz bir suçlama ya da tutuklama olmadığını duyurdu.

 

Savcılık sözcüsü Malgorzara Klaus, "Norveç polisinin talebi üzerine olası bağlantılarla ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak soruşturmanın salahiyeti açısından detayları açıklayamıyoruz" dedi.

 

Haberin Devamı

Polonya istihbarat ajansından yapılan açıklamada ise Norveçli bombacıyla Polonyalı şahıs arasında henüz sadece ticari bir ilişki olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

 

Breivik'in satın aldığı ürünlerin satışının Polonya'da yasadışı olmadığı ve bu tür malzemelerin herkesin kolayca ulaşabileceği türden ürünler olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!