PKK’ya 'Atmaca' operasyonu 

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya Atmaca operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 12:48

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Mardin ve Siirt’te Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova’nın anısına düzenlenen “Atmaca” operasyonunda 3 PKK’lı terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Nusaybin’de önceki gün yapılan operasyonda, 2 Aralık’ta bir askerin şehit olmasına, 4 Aralık’ta da 6 askerin yaralanmasına neden olan saldırıları gerçekleştiren teröristlerin saklandıkları sığınaklar tespit edildi.

PKK’ya Atmaca operasyonu


Sözde Mardin eyalet yapılanması içerisinde Ömeryan alanında oldukları anlaşılan üç terörist çıkan silahlı çatışma sonucu etkisiz hale getirildi.

PKK’ya Atmaca operasyonu


Teröristlerin bulunduğu yerde silah, teçhizat ve malzemeleri de ele geçirildi. 3-5 Aralık tarihlerinde ise Siirt’in Yazlıca ve Kurt dağlarında “Şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş” operasyonu yapıldı. Siirt 3. Komando Tugayı ile İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler, teröristlerin kışı geçirmek için hazırladıkları barınakları tespit eti.

PKK’ya Atmaca operasyonu


Eksi 18 derecede, derinliği 40 santimetreyi bulan karda gerçekleştirilen operasyonda, PKK’lı teröristlerin barındığı 3 büyük sığınak imha edildi. Barınaklarda yüzlerce kilo yiyecek ve yaşam malzemesi de bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!