Pippa Bacca'dan 8 Mart mesajı

Güncelleme Tarihi:

Pippa Baccadan 8 Mart mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 10:38

İTALYA'nın Milano kentinden başladığı otostopla barış yolculuğu Kocaeli'nin Gebze İlçesi yakınlarında tecavüz edilip öldürülmesiyle trajik biten İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca, seyahate çıkışının birinci yıldönümü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen sergiyle anıldı.

Verona kentindeki Byblos Sanat Galerisi'nde ‘Gelinler seyahat ediyor' adıyla açılan sergide, Pippa Bacca ve arkadaşı Silvia Moro'nun seyahatlerinde kullandıkları kıyafetler, objeler ve fotoğraflar bir araya getirildi. Pippa Bacca’nın öldürüldüğü sırada üzerinde bulunan gelinliği yerine, bir kıyafet mankeni kullanılırken, iki ay süreyle açık kalacak serginin açılışına çok sayıda sanatsever ve Pippa Bacca’nın yakınları katıldı. Sergi organizasyonunu gerçekleştiren Pippa Bacca’nın ablası Rosalia Pasqualina, bu projenin Pippa Bacca için büyük önem taşıdığını belirterek, “Yaşam, onun için çok önemliydi. Bu nedenle gittiği her yerde, dünyaya yeni bir yaşam gelmesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sunmak için bir ebenin ayaklarını yıkardı” dedi. Serginin bir kösesinde de beyaz örtülü bir koltuğun önünde su dolu bir bakır kova ve sabun yer aldı. Sergide ayrıca Milano'da başlayıp Gebze’de sona eren seyahatin güzergahını gösteren harita da yer aldı.

Pippa Bacca'nın annesi Elena Manzoni, kızının yaşaması halinde yapacağı şeyleri yerine getirerek, mesajını ve varlığını hayatta tutmaya çalıştıklarını söyledi. Elena Manzoni, ‘Farklı DNA’ların varlığını' gösteren Adli Tıp Raporu ve sanık Murat Karataş’ın ifade değiştirmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. DNA raporunun kendilerine yeni ulaştığını belirten Manzoni, yasal çevirinin yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Adli Tıp Raporu'nda birçok DNA bulgusunun var olduğunun belirtildiğini anlatan Manzoni, “Ama bunlar bagajda veya arabada bulunmuş. Pippa'nın vücudunda ise sadece Murat'ın DNA’sı bulundu. Kızıma tecavüz eden ve öldüren sadece Murat’tı” dedi.

Anne Elena Manzoni ayrıca, mahkemeye Pippa’nın nişanlısı Giovanni Chiari'nin DNA örneklerinin de alınması yönünde başvuruda bulunacaklarını bildirirken, “Mahkemede Pippa’nın nişanlısının DNA’sının da alınması talebinde bulunacağız. Çünkü, kaybolmadan 1 gece öncesine kadar nişanlısı Pippa ile birlikteydi. Bagajda bulunan ve delil olarak sunulan farklı DNA’nın nişanlısına ait olduğunu sanıyoruz” diye konuştu.

Raporda arabada bulunan bir izmaritte de farklı DNA bulunduğundan söz edildiğini hatırlatarn Manzoni, “Bunun hiçbir anlamı yok. Murat’ı bir hafta sonra yakaladılar. O süreçte birçok insan arabaya binmiş olabilir. Bu da hiç bir şeyi göstermez. Pippa'nın vücudunda sadece Murat’ın DNA’sı bulundu. Bu raporun ortaya çıkması ardından da Murat hayal ürünü hikayeler anlatmaya başladı. Ama mahkeme dikkate almadı. Murat, 3 kişinin başına vurduğunu, kendine geldiğinde Pippa'yı ölü bulduğunu iddia ediyor. Sadece hayal ürünü. Pippa’ya tecavüz
edenin Murat olduğu kesin tespit edildi” diye konuştu.

DAVA EMSAL OLACAK

Olayın ilk gününden itibaren aileyi temsilen Türkiye’de bulunan kızkardeşi Antonia Pasqualina Di Morineo da, “Pippa'nın projesi enteresandı. Bu nedenle sonucunun da gösterilmesi gerekiyordu. Bence bu seyahat kayıp değil. İstanbul'a kadar birçok sempatik ve iyi insanla karşılaştı ve istediği şekilde seyahat etti” dedi. Antonia ayrıca, Adli Tıp Raporu'na değinerek, “Farklı insanların DNA’sının adresi olarak arabanın içindeki bölümler veya izmarit gösteriliyor. Tabii ki araba el değmemiş değildi. Bunun dışında tüm önemli deliller Murat’ı gösteriyor. Eğer başkaları da varsa, biz yetkililerin bulunmaları için gereken herşeyi yapacağına inanıyoruz. Bunun dışında mevcut dava kendi yolunda gidecek ve emsal teşkil edecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!