Piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı? Mangal serbest oldu mu? İşte merak edilen soruların cevapları

Güncelleme Tarihi:

Piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı Mangal serbest oldu mu İşte merak edilen soruların cevapları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2020 17:20

Piknik alanlarında mangal yakmak yapmak yasak mı sorusu hafta sonu ile birlikte dışarıda organizasyon yapmak isteyen pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Pandemi nedeniyle bir süredir yasak olan piknik alanlarının yeniden hizmete açılmasının ardından mangal yapmak serbest mi sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Peki, piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet güçleri aracılığıyla denetim altında tutulan piknik alanları, 1 Haziran 2020 tarihinde yeniden bazı koşullar dahilinde hizmete açılmıştı. Bu sürecin ardından piknik alanlarına gitmek isteyen pek çok kişi, mangal yapmak yasak mı sorusuna da yanıt aramaya başladı. Peki, mangal yapmak serbest mi? İşte, o konu hakkında bakanlığın yayımladığı genelge detayları

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran'dan itibaren kullanılabilecek.

Genelgede, yapılan değerlendirme sonucunda, 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak kararlar şöyle sıralandı:

Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020'den itibaren başlanacak.

Haberin Devamı

Mangal yakma kısıtlamasının ne zaman sona ereceği ise henüz bilinmiyor. Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!