Park canavarı

Güncelleme Tarihi:

Park canavarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de kuşları incelemek için doğal parkta geziye çıkan, ancak 35 gündür haber alınamayan üç kadından ikisinin yanmış cesetleri bulundu. Üçüncü kayıp.Polis park canavarının peşinde.

Bir ihbar sonucu ortaya çıkan olay, California'da korku ve dehşet uyandırdı. 42 yaşındaki Carole Sund, kızı Julie (15) ve Arjantinli arkadaşı 16 yaşındaki Silvina Pelosso'dan oluşan üç kişilik grup, kuş gözlemlemek ve fotoğraf çekmek amacıyla, Pontiac marka bir cip kiralayarak, Yosemite doğal parkına gittiler. Ana-kız ve Silvina, doğa harikası parkta hoşça vakit geçireceklerini umuyorlardı. 1800'lü yıllardaki ‘‘Altına hücum’’ döneminden kalma kasabalara uğrayıp, sevdiklerine kart atmayı da unutmadılar.

300 bin dolar ödül

Ancak grup, en son, 15 Şubat'ta parka yakın Cedar Lodge'da görüldü. O günden sonra, bir daha kendilerinden haber alınamadı. Aradan geçen birkaç gün içinde, gruptan ses seda çıkmayınca, aileler paniğe kapıldı. Carole'un zengin ailesi, kayıpların bulunmasına yardım edene, 300 bin dolar ödül vaad etti. Polisin tüm aramaları sonuçsuz kalırken, Carole'un cüzdanı, bölgeye birkaç saat uzaklıktaki Modesto Kenti'nde bulundu.

Cesetlere DNA testi

Bir ihbarı değerlendiren FBI ajanları, kayıp aracı Sierra Nevada'nın ormanlık bölgesinde buldular. Ateşe verilen aracın içinde, yanarak tanınmayacak hale gelmiş iki de ceset vardı. FBI, üçüncü kişinin kayıp olduğunu açıkladı. İpuçlarının ortadan kalkması için aracın ateşe verildiğini belirten FBI, ‘‘Grup kaçırıldıktan sonra bu ıssız ve ormanlık bölgeye getirilmiş. Cesetlerin kime ait olduğunu ise DNA testi belirleyecek’’ dedi. Polis ve FBI, cani ya da canileri bulabilmek için helikopter ve köpeklerle insan avı başlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!