Panikçi radyo kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Panikçi radyo kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmit'te önceki gün deniz suyunun aşırı ısındığı ve büyük deprem olacağı haberini vererek halkın paniğe kapılmasına neden olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin sahibi olduğu yerel Radyo KYÖD kapatıldı. Halkı paniğe sevkedici yayın yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan radyonun spikerleri Erdi Mirlay ve Sinan Tatlı'nın sorguları devam ederken, sorgularından sonra adliyeye sevkedilen 3 sanık da serbest bırakıldı.

SANIKLAR SERBEST

Söylentiden sonra hemen harekete geçen polis, Radyo KYÖD'ün yayınını durdurdu. Haberi veren spikerler Erdi Mirlay ve Sinan Tatlı ile birlikte, söylentiyi çıkardıkları ileri sürülen Körfez Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Nail Aşık, Halk Bankası Müdür Yardımcısı İlhami Dursunlar ve camininin haporlörlerinden anons yapan Körfez Sanayi Sitesi Camii İmamı Ali Yılmaz'ı gözaltına aldı. Polis 6 kişiyi daha emniyete götürerek tanık sıfatıyla ifadelerini aldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan sanıklardan Nail Aşık, İlhami Dursunlar ve Ali Yılmaz dün saat 15.00 sıralarında adliyeye sevkedildi. Aşık ve Dursunlar, savcılıkta verdikleri ifadelerinde suçlamayı kabul etmedi. Bu sanıklar kendilerine de telefon edilerek deprem olacağının söylendiğini, sokağa çıktıklarında herkesin panik içinde kaçıştığını gördüklerini söylerken imam Yılmaz da, radyodan bu yönde haber duyunca halkı uyarmak için camiden olayı halka duyurduğunu belirtti. 3 sanık hakkında da takipsizlik kararı verilerek serbebst bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, deprem olacağına ilişkin yayın yapan Radyo KYÖD'ün spikerleri Erdi Mirlay ile Sinan Tatlı'nın sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevkedileceğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!