Pahalı okul servislerine İBB’den çözüm

Güncelleme Tarihi:

Pahalı okul servislerine İBB’den çözüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

UKOME’de alınan kararla, yaya trafiğinin yoğun olduğu Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih ilçelerinde de 20 kilometre olan e-scooter’ların hız sınırı 12.5 kilometreye düşürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul’da mevcut Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına göre, servis taşımacılığı ücreti hesaplaması kilometre olarak tek gidiş üzerinden hesaplanıyordu. Bu tarifede yer alan ücretler azami tutar olup tarifenin dışında ücret talep edilemiyordu. Belirlenen ücretler resmi ve özel eğitim kurumlarında hizmet veren okul servislerini kapsıyordu.

Özel eğitim kurumlarında çeşitli mazeretlerle, ek hizmetler gerekçe gösterilerek UKOME tarafından belirlenen okul servis taşımacılığı tarifesinin çok üzerinde ücretler talep edilmesi yönünde gelen şikâyetler üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), veliler ve öğrencilerin bu mağduriyetini gidermek için getirdiği teklif, dünkü UKOME toplantısında görüşüldü.

FAHİŞ FİYATA ÖNLEM

Söz konusu teklife göre mevcutta kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayanlardan, UKOME standartlarında da hizmet vermesi istenecek. UKOME tarafından belirlenen standardın üstünde hizmet veren servis taşımacısı, standart tarife için gelen talepleri de karşılamakla yükümlü olacak. Veliler dilediği servisi tercih edebilecek. Karara uymayan okulların denetlenmesi istenecek. Firmalara ihtar gönderilip tekrarlanması halince ceza yaptırımıyla, 5 kata varan servis ücretlerinin önüne geçilmesi sağlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!