Özel’den ittifak çıkışı B planı yok 2 A planı var

Güncelleme Tarihi:

Özel’den ittifak çıkışı B planı yok 2 A planı var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 07:00

İttifak tartışmalarında İYİ Parti’nin bugünkü kritik kararı beklenirken CHP Lideri Özgür Özel’den “2 tane A planımız var. Biri İYİ Parti kabul ederse, oturup ittifak görüşmelerini yapmak. İkincisi, kabul etmezlerse adaylarımızla sahaya inmek” çıkışı geldi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Antalya’daki kampında gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi: “Tam bekleme halindeyiz. B Planımız yok, 2 tane A planımız var. Bir tanesi İYİ Parti kabul ederse ittifak görüşmelerini yapmak. Diğeri ise kabul etmezlerse adaylarımızı tespit edip, sahaya çıkmak. İYİ Parti’nin kararını da saygı ile karşılayacağız.

Meral Hanım ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu. Ben de ‘Kararınızı alırsanız masa kuralım ve başına geçelim. İstanbul, Ankara’dan başlayıp 11 büyükşehir ve Türkiye’yi konuşalım’ dedim. Herhangi bir teklif, iki taraf için de işbirliğinin önünü tıkayabilir. Biz onlara çalışma masası teklif ettik. Çünkü çok kolay değil. 

ÖRGÜT İTTİFAKI KURMUŞ BİLE

Diğer partilerle de İYİ Parti’nin durumuna ve saha analizlerine göre değerlendirme yapacağız. Saadet, Demokrat Parti, DEVA, Gelecek ile; iller, ilçeler bazında artısı ne olur, eksisi ne olur? Yerelde olgunlaşan şeyler de olabilir. Birçok ilçede örgüt, İYİ Parti ile yerel çözümler üretmiş bile. İYİ Parti’ye, ‘Yerele de inisiyatif veren, sizin teşkilatınızın ve bizim örgütümüzün ‘Evet’ diyeceği çözümleri hayata geçiririz’ dedik.

Haberin Devamı

(HEDEP ile görüşme olacak mı?) HEDEP’in eş genel başkanları telefonla aramışlardı, tebrik etmek için. ‘Kabul ederseniz ziyaretinize de gelmek isteriz’ dediler. Ben, ‘Kabul ederiz’ dedim.”

Grup Başkanvekili Burcu Köksal da kampın ardından yaptığı açıklamada, 90 vekilin 40 ilde görevlendirileceğini, aday adayları ile mülakat yapacaklarını belirtti. Köksal ayrıca “31 Mart akşamı Erdoğan çok üzülecek. Çünkü 11 büyükşehiri ve AKP’nin elinde bulunan belediyeleri de alacağız” dedi.

KAMP KARARLARI

CHP Genel Başkanı Özel, “Birazcık oryantasyon eğitimi gibi de oldu” dediği kampta alınan bazı kararları da şöyle anlattı:

- Bundan sonra her hafta bir kapalı grup toplantısı yapılacak.

- Kapalı grup toplantılarında ilgili gölge kabine, alanları ile ilgili sunum yapacak.

- Deprem komisyonu kuruyoruz. 

- Meclis danışmanlarında sendikalı olması gereken herkes sendikalı olacak.

- Meclis’teki kanun görüşmelerinde soru-cevap enstrümanını ‘zaman kaybetmeyelim, 10 kişiye yerinden söz verilsin’ diyerek diğer grupların anlaşması ile bırakmıştık. Meclis çalışmalarında soru ve cevaba artık gireceğiz. Çok tali ama önemli bir karar.

Haberin Devamı

- Siyasetin finansmanı konusunda özellikle yerel yönetimler sürecinde çalışmalarımızı arttıracağız.

SANDIĞI KAÇIRMAYACAĞIM

- Üyelikle ilgili çalışmaları hızla yapacağız.

- Parti akademisi kuruyoruz. 

- Grup başkanvekilleri iki yıl için bir dönem seçildi ama ikinci dönemi genel başkan devam ettiriyordu. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben önümden kaçırılan her sandıktan mağdur olduğumu söyledim, kimsenin önünden sandığı kaçırmayacağım. 

ANKETTEN ÇIKAN ADAYLAR

Özgür Özel yerel seçimde adayları belirleme konusunda şunları söyledi:  “Bütün adayları önce ankete koyacağız. Memnuniyet anketini sadece belediye başkanı üzerinden yapıyoruz. Yanıtlar olumsuzsa eliyoruz. Yerine kimin geleceğine, ikinci bir anketle ‘Kimi görmek istersiniz?’ gibi sorularla karar veriyoruz. Anket sonuçları pazartesiden itibaren gelecek. Büyükşehir belediye başkanları çıkarsa onları birkaç hafta içinde açıklarız.

Haberin Devamı

SEMBOL İSİMLER

Elimden geldiği kadar bazı sembol isimleri, bazı sembol yerlere başvuru için teşvik ediyorum. Birkaç sembolik ve şaşırtıcı hamle yapacağız. Hani söz vermiştim ya ‘Öyle isimler göreceğiz ki alanında çok iyi, güçlü.’ Onun gibi.”

İLK ADAYINI AÇIKLADI

Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Manavgat Belediyesi’nin Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni eşi Didem Özel’le birlikte ziyaret etti. Özel, etkinlik sırasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i belediye başkan adayı olarak açıkladı. 

SABAH YÜRÜYÜŞÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi Didem Özel’le birlikte kaldıkları otelin bahçesinde kısa bir yürüyüş yaptı. 

Özel’den ittifak çıkışı B planı yok 2 A planı var

Haberin Devamı

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki kampa katılan vekiller, eşleri ve PM üyeleri sabah yürüyüş yaptı.

Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi Serpil Yavuzyılmaz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar da kampa çocuklarıyla katıldı.

Özel’den ittifak çıkışı B planı yok 2 A planı var

Serpil Yavuzyılmaz ve Derin Deniz - Gülşah Deniz Atalar ve Efe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!