Özel’den DEM’e kritik ziyaret... Görüşmeler sürecek

Güncelleme Tarihi:

Özel’den DEM’e kritik ziyaret... Görüşmeler sürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

İYİ Parti’den işbirliği teklifine ret yanıtı alan CHP’den dün DEM Partisi’ne (Eski adıyla HEDEP) kritik bir ziyaret gerçekleşti. CHP Lideri Özgür Özel, DEM Partisi Eş Genel Başkanları’yla buluşmasının ardından “Karşılıklı görüşmelerimiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçimlere yönelik işbirliği tartışmalarının alevlendiği bir dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile birlikte DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’na gerçekleştirdiği ziyaret bir buçuk saate yakın sürdü. Özel’i, DEM Partisi’ne gelişinde de Eş Genel Başkan Yardımcıları Özlem Gündüz ve Mehmet Rüştü Tiryaki karşıladı. Özel, yeni göreve gelen eş genel başkanlara “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdiğini söylerken, Bakırhan ve Hatimoğulları’nın da önümüzdeki günlerde Özel’e seçildiği yeni görev nedeniyle ziyaret edecekleri öğrenildi.

İSTANBUL’DA DESTEK BEKLENTİSİ

Özel’in, İYİ Parti’ye götürdüğü seçim işbirliği önerisinin reddedilmesinin ardından gözlerin çevrildiği dünkü DEM Parti ziyaretinde de seçim önemli gündem maddelerinden biriydi. Özel’in başından beri seçimlere yönelik muhalefetin işbirliğine vurgu yapan mesajlarını DEM Parti yönetimine de ilettiği kulislere yansıdı. DEM Parti yöneticileri de görüşme öncesinde basına yansıyan açıklamalarında, kapılarının bütün partilere açık olduğu mesajını vermişlerdi. CHP’nin özellikle İstanbul’da DEM Partisi ile TİP’in desteğine büyük önem verdiği kaydedilirken, Özel’in görüşmenin ardından “Karşılıklı görüşmelerimiz sürecek” açıklamasına vurgu yapıldı. CHP kaynakları da Özel’in yaptığı “İstanbul ittifakı” çağrısını anımsatarak, iki parti arasındaki görüşme trafiğinin yoğunlaşabileceğine dikkat çektiler.

Haberin Devamı

‘ÇOK VERİMLİ GEÇTİ’

Bakırhan “Çok verimli geçti” dediği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Başta ekonomik kriz, demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar, çevre, yani Türkiye’nin yaşadığı meselelerimizi konuştuk. Partiler sorunları diyalogla, müzakereyle çözer. Bu süreçte de muhalefetin daha fazla diyaloğa, müzakereye ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki günlerde diğer partiler de bu diyalog sürecini büyüterek devam ettirirler” dedi.

DİYALOĞUMUZ SÜRECEK

Özel de partiler arasındaki diyaloğun önemine dikkat çekerek, “Bir araya gelmişken Türkiye’yi, dünyayı, önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli, yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Bu diyalog Türkiye demokrasisine önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Özel’den DEM’e kritik ziyaret... Görüşmeler sürecek


Haberin Devamı

ALMAN ELÇİ’Yİ KABUL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jurgen Schulz’u CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Görüşmede Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel eşlik etti.

ANKETİ BİTEN 250 ADAY PM ÖNÜNDE

CHP’nin bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında kamuoyu memnuniyet anketleri tamamlanan 250 belediye başkan adayının netleştirilmesi bekleniyor. Aralarında bazı büyükşehir adaylarının da yer aldığı anketler sonucunda isimleri netleştirilen adaylar önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Artık her hafta yapılması planlanan PM toplantılarında memnuniyet anketleri tamamlananların adaylaştırılıp kamuoyuna ilan edilecekleri vurgulanırken, temayül yoklaması yapılacak küçük beldelerle ilgili aday belirleme yetkilerinin de örgütlere devredileceği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!