Özel, Hatay kararını böyle açıkladı: İnce eledik sık dokuduk

Güncelleme Tarihi:

Özel, Hatay kararını böyle açıkladı: İnce eledik sık dokuduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 07:00

CHP Lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında; son ana kadar tartışmaların sürdüğü Hatay’daki kararı “Çok ince eledik, sık dokuduk, en çok üzerine titizlendiğimiz il oldu. Örgütün talebi, anketlerin seyrine de bakarak Savaş ile devam etmeye karar verdik” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

CHP’nin dünkü grup toplantısında konuşan Genel Başkan Özgür Özel, özetle şu mesajları verdi: “Şehirlerin yüzde 80’inde bir araştırma yaparken Hatay’da 5 büyük araştırma yaptık. Anketlerde en üst seviyede çıkan Lütfü Savaş’ı adaylaştırdık. Sonra bir kısmı Hatay’dan bir kısmı diğer illerde yaşayan vatandaşlardan çeşitli eleştiri ve tepkiler yükseldi. Haklı eleştiriler başımızla beraberdir.

Özel, Hatay kararını böyle açıkladı: İnce eledik sık dokuduk

SON GÜNE KADAR ANKET YAPTIK

22 yılda deprem vergilerini doğru yere harcamamış, kentleri depreme dirençsiz kılmış hükümetin sorumluluğunun bir yere yüklenmesi doğru değildi ama biz oradaki mesajı aldık. Son güne kadar sahadan anket istedik. Hatay’daki adaylarımız, örgütümüzle toplanıp bütün anket ve ihtimalleri değerlendirdik. Dün (önceki) gece saat 3’e gelirken biz üzerimize düşen bütün özeleştiriyi yaparak, kendisi de depremzede olan Savaş’ı ilk günlerde kullandığı bazı sözlerden duyduğu üzüntüyü, özeleştiriyi not ederek, ama bir yandan da ele geçirip demografisini değiştirerek Hatay’ı Hatay olmaktan çıkaracak olanlara karşı, örgütümüzün talebi, inancı ve anketlerdeki seyre baktığımızda yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik. 

Haberin Devamı

Özel, Hatay kararını böyle açıkladı: İnce eledik sık dokuduk

Lütfü Savaş

ARTIK TARTIŞMA ZAMANI DEĞİL

Bugün aday listeleri veriliyor. Bir yanda konuşamayan bir parti var. Çünkü diyor ki;  konuşursam başıma ne gelir bilemem. Korkunun hâkim olduğu, bir kelime eleştirinin, tartışmanın yapılamadığı yerin sessizliğini kimse örnek alıp kutsamasın. Demokrasi konuşulan, tartışılan, eleştirilerin de yapılabildiği rejimdir. Bugün 17.00’ye kadar konuştuk, tartıştık. Kırılanımız, üzülenimiz oldu hak verdik. Hakkı yenilenler olabilir istemeden, helallik istedik, geleceğe dönük hanemize borç yazdık. Ama 17.01’den itibaren konuşup tartışmanın değil hep birlikte çalışıp Erdoğan’ı yenmenin vaktidir. Bu süreçte herkesi Türkiye ittifakında birleşmeye davet ediyorum.”

Haberin Devamı

DEM’DE İSTANBUL TRAFİĞİ

Adaylık başvuru süresinin dolmasından kısa süre sonra sosyal medyada dolaşan ‘DEM Parti İstanbul adayları zamanında başvuru yapamadı’ iddiası gündemi sarstı. İddialar sonrasında DEM Parti’nin sosyal medya hesabından, adaylık başvurularının zamanında yapıldığına dair bir paylaşım yapıldı. DEM Parti daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının başvurusunu yaptıkları evrakı paylaştı.

ERDOĞAN’A AYNA TEPKİSİ

- “Erdoğan’ın tweet’leri CHP’ye ayna tutmak içinmiş. Ey Erdoğan, CHP’ye ayna tuttuğunda, o aynayı sana çevirirler. O aynaya baktığında varlığını borçlu olduğun millete şantaj yapan bir tükenmişi göreceksin.”

Haberin Devamı

AKŞENER’E ‘CANI SAĞ OLSUN’

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisini hedef alan çıkışlarına, “Ona karşı vereceğim cevap iki kelime, canı sağ olsun” diyen Özel, eski RP milletvekili Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan sözleri için de “Şevki Yılmaz ile normal şekilde konuşulmaz. Bir foseptik kamyonu bulup ait olduğu yere taşıyacaksınız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!