Otoyolda 8 metrelik çukur

Güncelleme Tarihi:

Otoyolda 8 metrelik çukur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem sırasında Bolu Dağı'nın Kaynaşlı çıkışında 8 metre derinliğinde ve 7 metre eninde çukur oluştu. TEM'in Düzce-Bolu arası, Kaynaşlı kesimi çökme sonucu ulaşıma kapandı. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Güner Birliker, hasar gören Bakacak mevkiindeki karayolunun 2-3 güne kadar açılacağını söyledi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, halen Bolu-Sakarya arasının ulaşıma kapalı olduğunu, Bakacak mevkiinde 200 metre kayma olduğunu bildirdi. Helvacı, ayrıca aynı yolun İstanbul Ankara yönündeki şeritte de çatlamalar olduğunu kaydetti.

TÜNELLER SAĞLAM

Başbakanlık Kriz Merkezi, yapımı süren Bolu Tüneli'nde inceleme yapıldığını, herhangi bir hasar tespit edilmediğini bildirdi.

Canavar gibi

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, cuma akşamı meydana gelen büyük depremin merkez üssünü Bolu'nun Düzce ilçesi olarak saptadı. Doğan Haber Ajansı muhabirleri, bu bölgeden geçen fay hattının izini, Düzce'nin Çınarlı Köyü yakınlarında buldu. Düzce'ye 12 kilometre uzaklıktaki Çınarlı'da depremden sonra açılan yarık, evlerin arasından uzayıp gidiyor. Fay hattı, toprağın altından bir canavar geçmiş görüntüsü yaratıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!