Otobüs çaydan çıkartıldı! Çocuk hâlâ kayıp

Güncelleme Tarihi:

Otobüs çaydan çıkartıldı Çocuk hâlâ kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 07:48

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yolcu otobüsü Kelkit Çayı'na devrildi. Kazada 30 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

TOKAT’ın Reşadiye İlçesi yakınlarında Kelkit Çayı'na düşen ve 30 kişinin yaralandığı otobüs kazası, bir babanın dramına sahne oldu. Bir bölümü çaya gömülen otobüstekiler mucize eseri kurtulurken, 6 yaşındaki Damla Yılmaz ise suda kayboldu. Tüm aramalara rağmen kızını bulamayan yaralı baba Serdar Yılmaz, “Kaza sonrası 4 çocuğu sudan çıkarttım. Ama kızım yoktu” dedi. Minik Damla, dünden bu yana Kelkit Çayı'nda aranıyor.

İstanbul’dan Iğdır’a giden Hayrettin Yardak yönetimindeki 76 AN 725 plakalı otobüs, Tokat’ın Reşadiye İlçesi ile Sivas il sınırının kesiştiği nokta olan Bahçeköyaltı Köprüsü'ne geldiği sırada sürücü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. İçinde 31 kişi bulunan otobüs, saat 22.30 sıralarında köprünün korkuluklarına çarpatı ve 15 metre lyükseklikten Kelkit Çayı'na uçtu.

Haberin Devamı

Ön tarafı Kelkit Çayı’nın sularına gömülen otobüste bulunan 31 kişiden 30’u mucize eseri kazayı yaralı atlatırken, 6 yaşındaki Damla Yılmaz ise kayboldu.

Kaza yerine Sivas'ın Suşehri ve Tokat'ın Reşadiye ilçelerinden gelen ambulanslar yaralıları bu ilçelerdeki Devlet Hastaneleri’ne kaldırdı. Kazaya, aşırı hızın ve sürücü Hayrettin Yardak’ın dikkatsizliğinin neden olduğu belirtildi. Hastanede tedavileri süren yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

4 ÇOCUK KURTARDI, KENDİ KIZINI BULAMADI

Iğdır’daki yakınlarını ziyaret için eşi Elvan ve 6 yaşındaki kızı Damla ile otobüste seyahat eden Serdar Yılmaz, kaza sonrası büyük şok yaşadı. Eşinin kucağında oturan kızıyla birlikte otobüsten fırlayan ve suya düşen Serdar Yılmaz, kendini toparlayıp kızını bulmaya çalıştı.

Kazada yaralanan 4 küçük çocuğu çıkarmayı başaran Serdar Yılmaz kendi kızını bulamazken, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kelkit Çayı sularına kapıldığı tahmin edilen Damla Yılmaz'ı arama çalışmalarından gece sonuç alınamadı.

Çaya düşen otobüs bulunduğu yerden çıkarılırken, sabah erken saatlerde yeniden Damla'yı arama çalışması başlatıldı. Bölgeye sevkedilen ekipler içinde yer alan balıkadamlar, su içinde görüş mesafesi olmaması ve soğuk nedeniyle, sualtı arama çalışması yapamadı. Kıyı şeridinin taranması şeklinde süren çalışmalardan ise henüz sonuç çıkmadı.

Haberin Devamı

Kelkit Çayı’nı besleyen Sivas’ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatıldığı ve su seviyesinin düşmesinden sonra nehir yatağgında Damla Yılmaz'ı arama çalışmalarıın devam edeceği belirtildi.

Eşiyle birlikte Reşadiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alının Serdar Yılmaz kazayı anlatırken, “Kızım eşimin kucağındaydı. Uyuyorduk ve büyük bir gürültüyle uyandım. Otobüsün camları kırılmış ve bir kısmı suların içindeydi. O kargaşada eşim ve ben kızımızı kaybettik. Sulardan 4 çocuğu çıkarttım. Ama kızımı bulamadım. Bir haber var mı. Ayağa kalkamıyorum, kalksam ben arayacağım” diyerek gazetecilere kızının durumunu sordu.

Kazada yaralanan 30 kişinin isimleri şöyle:

Haberin Devamı

Hayrettin Yardak (otobüs şoförü), Ali İhsan Sosa, Nurettin Aras, Asım Altuntaş, Rukiye Çoban, Adem Kerimova, Yasin Etvanzov, Serdar Yılmaz, Elvan Yılmaz, Cefer Celilov, Zümrüt Celilov, Kadim Celilov, Hüseyin Ablay, Canan Ablay, İlker Özen, Rahmi Mahmuddu, Zamit Mahmuddu, Ali Ekber, Hüseyin Mehmetov, Mehmet Öztürk, Selçuk Yaşar, Fahrettin Babayur, Songül Yürümez, Oğuz Yürümez, Ulaş Öztürk, Berkan Öztürk, Fatma Öztürk, Tellal Sağ, Mehmet Yürümez ve Rıza Talaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!